Retro

Retro: Catawiki NK HTGT gaat van start op Paul Ricard

Senten-Images23 juni 20180101


Het is aftellen geblazen, de winter is dit jaar officieel voorbij op 30 maart, want dan kan er eindelijk weer geracet worden. Het Catawiki NK HTGT, voor historische toerwagens en GT's van voor 1966, opent traditioneel met een buitenlandse race. Dit jaar is gekozen voor het Circuit Paul Ricard in Le Castellet in zonnig (hopelijk...) Zuid-Frankrijk.


Tekst: Jan-Bart Broertjes
Foto's: Carlo Senten/PR


Tien NK toerwagen toppers gaan de strijd aan met de ervaren concurrentie uit de Masters Series in een race van een uur. Zullen de Hollanders het tempo kunnen volgen, of misschien zelfs dicteren? We weten het pas als de trainingstijden bekend zijn en zelfs dan kan er in de race natuurlijk van alles gebeuren. Bart Deenik, Carlo Hamilton en het ervaren duo Martin Bijleveld/Jaap van der Ende, allen op Ford Falcon, zijn onze tips voor de ereplaatsen.

  Senten-Images23 juni 20180270

Maar liefst 22 Catawiki NK HTGT racers zullen het circuit delen met de Gentlemen Drivers, reken dus op een spannend uur racen! Michiel Campagne zal zeker vooraan te vinden zijn met zijn Corvette Grand Sport, en we verwachten de E-type van Rhea Sautter, die ze deelt met Andy Newall en Bob Stevens in de kleine Lotus Elan ook van voren. Mannen die mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen zijn Oliver Douglas in een Cobra Daytona, Georg Nolte in zijn Ford GT40 en wat te denken van Roger Grouwels, die zijn NK HTGT debuut zal maken in een Iso Rivolta? Laat de strijd beginnen!

Check de drivers info page op de NK HTGT website voor de volledige inschrijflijst, het tijdschema en meer.

MEER INFO
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet