Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: De Paasraces 1991 zorgden voor volle velden en spannende wedstrijden

paasraces-1991-2
Er werden tijdens de Paasraces weer flinke tikken uitgedeeld. Hier een beteuterde Wout van Reenen die zijn Alfa met schade moest verlaten.

Het gaat bijzonder goed met de autorensport in ons land. Het voortdurend stijgende aantal deelnemers zorgde in sommige klassen voor het nodige spektakel. Het vertrouwen van de importeurs en sponsors is groter dan ooit. De traditionele Paasraces brachten de toeschouwers weer op de banken, en vooral de debuterende Formule Renault was fraai om te zien met sinds vier jaar een welverdiende overwinning voor Oscar Middeldorp.

Tekst: Gerrie Hoekstra, Matthé IJzerman en Jakob Dekker (Bron Wheelspin)
Foto's: Gerrie Hoekstra

paasraces-1991-32
Voor de Paasraces mocht Gijs van Lennep de nieuwe Formule Renault van Michael Bleekemolen uittesten.


Formule Renault: De meester en zijn leerling
Het werk van opleider en mentor Michael Bleekemolen had duidelijk zoden aan de dijk gezet. Zijn protegé Oscar Middeldorp stelde zijn leermeester niet teleur en zorgde al na de trainingen voor glunderende gezichten in het Samson Formule Renault kamp. Middeldorp pakte poleposition voor de eerste Nederlandse Formule Renault race, terwijl Michael Bleekemolen de tweede tijd realiseerde.

  paasraces-1991-14

Direct na de start nam de routinier de leiding, met de Pennzoil-rijders Frank Eglem en Franc ten Wolde, alsmede de slecht gestarte Oscar Middeldorp en Evan Kersbergen in zijn kielzog. Eglem zette als eerste een succesvolle aanval op de leiding in en werd daarbij gevolgd door Middeldorp. Tractieproblemen wierpen Bleekemolen steeds verder terug, terwijl Middeldorp Frank Eglem in zijn vizier kreeg.


paasraces-1991-15

Toen deze zich verschakelde was de weg vrij voor Middeldorp, die daarna kon weglopen. De laatste ronden waren ongelooflijk spannend voor de Samson-coureur, die na afloop verklaarde dat hij zelfs nauwelijks adem durfde te halen, maar zo blij was met zijn overwinning, dat hij in Bos-Uit al zijn arm juichend in de lucht stak.


paasraces-1991-27
Pennzoil-coureurs Franc ten Wolde en Frank Eglem (rechts)

Frank Eglem werd tweede voor Franc ten Wolde. Hendrik-Jan de Vries kon geen potten breken als gevolg van een verbogen voorvleugel na een aanvaring met Peter Gerhards, gelijk na de start.


paasraces-1991-31 Pech voor Hendrik-Jan de Vries

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet