Retro

HARC nieuws Januari: 5 februari bijeenkomst NK ‘82-90 en ander HARC-nieuws

8290

Op dinsdag 5 februari a.s. (ontvangst vanaf 19.00 uur) houdt de HARC, in het kantoor van de KNAF in Houten, een presentatie over de plannen met het NK HARC 82-90 voor komend seizoen. Dit kampioenschap gaat nu het 3de volledige seizoen in en de HARC verwacht dit jaar weer de nodige nieuwe rijders te kunnen verwelkomen.

Telst: aangeleverd materiaal
Foto's: PR

Het seizoen wordt gestart met een raceweekend in Zolder op 30-31 maart a.s., dus dat schiet alweer op. Hoog tijd om iedereen weer te informeren. U bent van harte welkom in Houten, geïnteresseerden die dit al eerder hebben aangegeven krijgen een uitnodiging per mail. Heeft u dat nog niet kenbaar gemaakt, dan is een mail naar secretariaat@harc.nl voldoende.

Helm

Veiligheid voor alles

Het raceseizoen start vroeg dit jaar, daarom is nu het juiste moment om de veiligheid van de auto en jezelf eens na te lopen, er zijn wat dingen veranderd. De helmen norm SA2005 is niet langer toegestaan. Kijk bij het kopen van een nieuwe helm even op FIA technical list 25, want er zijn nog een aantal andere normen die binnen nu en vijf jaar verlopen. Als je nieuw koopt, wil je wel een tijdje vooruit kunnen immers. Voor de Kleding is nog steeds 8856-2000 van toepassing, deze is nu uitgebreid naar 8856-2018. Wel zijn er nu eisen over hoe strak het ondergoed mag zitten, deze moet minimaal 7 cm overlappen. Kijk dus even, misschien ben je toe aan nieuw ondergoed, of toch die kerstkilo's eraf trainen? Kijk ook de brandblusser even na, herkeuring kan alleen bij de leverancier en dan krijg je een nieuwe gele sticker. Voor de gordels, HANS en de stoelen is er niets veranderd, dus gewoon even controleren of alles nog OK is.


Kartz

Team 018GP winnaar kartwedstrijd

De traditionele kartavond bij Bleekemolens Raceplanet in Amsterdam was een groot succes. Een recordaantal teams trad aan, met een geweldige opbrengst voor het goede doel tot gevolg. De hoofdprijs ging naar Team 018GP, de Ford Falcon racers uit Duitsland.

De langeafstandsrace was omgedoopt in de Albert Westerman Memorial, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden voorman van State of Art die de historische autosport en de HARC zo'n warm hart toedroeg. De ontvanger van de opbrengst van de avond kiest de familie Westerman dan ook zelf uit, passend in de reeks goede doelen die State of Art elk jaar met een gulle gift verblijdt. 20 teams van elk vier coureurs verschenen er aan de start van de eerste Albert Westerman Memorial, een record in de geschiedenis van de kartavond van de HARC. Allemaal haalden ze zonder kleerscheuren de finish, maar de mechaniek liet sommigen wel in de steek. De pechprijs ging naar het eigen HARC-team, dat maar liefst vier karts onder zich zag bezwijken en daarmee de overwinning verloren zag gaan: in het laatste kwartier kukelde het team van de eerste naar de zesde plaats. De foto's van Justin van Densen en Mattijs Diepraam staan HIER op de site!


240 hamerAlgemene Ledenvergadering in....Houten

Schrijf in uw agenda: 12 maart algemene ledenvergadering. En zet erbij: automatische piloot uit! Anders komt u namelijk in Eemnes terecht en zit u 30 kilometer verkeerd. We vergaderen dit jaar op een "nieuwe" locatie, het KNAF kantoor aan de Duwboot 85 in Houten. De agenda en exacte tijd krijgt u binnenkort van ons te horen.

240 logoPrecia-Molen nieuwe vriend van de HARC
Zonder onze trouwe sponsors kunnen wij als HARC de touwtjes niet aan elkaar knopen. Wij zijn daarom heel blij met de komst van Precia-Molen als nieuwe Vriend van de HARC. Als gerenommeerd leverancier van industriële weegapparatuur voor nagenoeg alle industriële sectoren, is Precia-Molen gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken op het gebied van zowel statisch als dynamisch wegen. Het uitgebreide assortiment omvat onder meer weegbruggen, bandwegers, bunkerwegers, checkwegers en plateauweegschalen. Naast een team van deskundige adviseurs beschikt Precia-Molen over een uitgebreide servicedienst voor installatie en (preventief) onderhoud van alle weegapparatuur. Ook voor revisie en keuring van bestaande apparatuur kunt u bij ze terecht. Welkom! Heel soms nemen we ook afscheid van een vriend. Dat geldt dit jaar voor de firma Gratama-Luxwolda, die we hartelijk danken voor hun support gedurende vele jaren.


250

Foto's Zandvoort 250 op de site

De mediapagina op de website was de laatste tijd een beetje in de versukkeling geraakt. Excuses hiervoor, we gaan ons leven beteren. Om te beginnen is er een album met bergen foto's van de Zandvoort 250 online gezet, gemaakt door Dirk van Zon, Eric van der Schaaff en Rudolf Diepen. Ze staan HIER


VR

Vrij Rijden in 2019

De HARC biedt vijf keer per jaar de mogelijkheid om op circuitdagen tegen gereduceerd tarief te "racen", dat wil zeggen, op racesnelheid over het circuit te rijden.. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden, iedereen is vrij om te testen, te trainen of om circuitervaring op te doen. Ook zijn dit bij uitstek dagen om kennis te maken en als voorbereiding voor diegenen die het plan hebben om te gaan racen. Het biedt ook de niet-racende leden van de HARC de gelegenheid om op het circuit te rijden. Al met al, populaire dagen met veel rijders die in prima sfeer en respect voor elkaar een topdag hebben, het is puur genieten. Het is niet duur, en als HARC-lid krijg je ook nog een forse korting. De data voor 2019 zijn: 29 maart, 10 mei, 12 juli, 20 september en 1 november. Voor meer info en inschrijven klik je HIER


TC

29 maart open Huis TC
Veel auto's zijn in de winter weer aangepast of opnieuw opgebouwd en dan is het handig om eens naar de status te laten kijken. Zelfs als u niets veranderd heeft, want soms veranderen de regels. Evenals vorig jaar kunt u voor aanvang van het seizoen met uw auto op consult bij de TC, voor controle, advies en overleg, zodat u niet bij het eerste raceweekend voor verrassingen komt te staan Mochten er zaken aandacht behoeven, dan kan dat nog in alle rust voor de start van het seizoen gebeuren. Ook voor diegenen die voor het eerst met hun auto aansluiten bij één van de racegroepen is dit zinvol, dan kan er meteen kennis gemaakt worden met procedures en TC'ers. We hebben gekozen voor vrijdag 29 maart 2019, de eerste Vrij Rijdendag, om het helemaal gemakkelijk te maken. Circuitervaring opdoen door meters te maken of nog even testen, het kan allemaal


240 IAMS-International-Amsterdam-Motor-Show-2018Met de HARC gratis naar de IAMS
De HARC is aanwezig op de International Amsterdam Motor Show van 3-7 april in de RAI Amsterdam. U wilt daar ook heen, maar bent nog geen lid van de HARC? Lees dan verder, want HARC-leden krijgen een gratis toegangskaart voor de IAMS.

Ook krijgt u als lid gratis toegang tot onze racedagen, de Historische Zandvoort Trophy en de Historic GP, plus zes keer per jaar het fraaie RTL GP Magazine. Bovendien krijgt u korting op onze Vrij Rijden Dagen en geniet u vele andere voordelen. Dat lidmaatschap heeft u vlot terugverdiend! Kijk op onze site voor alle voordelen en om meteen lid te worden:

website

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet