Masters Historic Racing

Retro: Groeten van de Spa Six Hours 2018


spasixhours2018-thu-32

De daklampjes op de GT40 van Jason Wright, Michael Gans en Andy Wolfe.

spasixhours2018-thu-33

spasixhours2018-thu-34

Bakwissel na bakwissel, dat was het recept voor de GT40. Als voorzorgsmaatregel, want de ZF-versnellingsbak is het zwakke punt van de auto. Grahame Bryant en Olivier Hart kijken toe hoe ze bij DHG Racing zich maar weer eens aan dit klusje hebben gezet.

spasixhours2018-fri-1

Het evenement zelf begon met wat mist, maar niets om je zorgen over te maken. Het programma liep slechts een kwartier vertraging op. We hebben veel erger meegemaakt op Spa.

spasixhours2018-fri-42

Anders eerst even wat shoppen.

spasixhours2018-fri-2

De Masters Endurance Legends hadden een vrijdagavondrace, dus die mochten als eerste hun kwalificatiesessie doen. Hier Manfredo Rossi in de GT3 RSR die ooit van IMSA Performance was, het team van Raymond Narac.

spasixhours2018-fri-3

Travis Engen was er weer met de Audi R8. De Amerikaan rijdt er niet hard in, maar geniet van elke minuut.

spasixhours2018-fri-5

Paul Daniels lijkt met zijn Porsche intussen maar niet verder te komen dan de kwalificatiesessie... Achter hem Colin Sowter in de Aston Martin Vantage GT2 waarin Karsten Le Blanc en Nigel Greensall vorig jaar tijdens de pilot-race op Spa nog de GT-klasse wonnen.

spasixhours2018-fri-8

Zon en mist in een variatie op een compositie met de signatuur van collega-fotograaf Pedro Dermaux. De Pilbeam van Pierre Bruneau is het slachtoffer.

spasixhours2018-fri-9

Met Lego spelen bij Martin Stretton Historic Racing.

spasixhours2018-fri-12

Het stond weer overvol met fotografen bij La Source, zelfs als op vrijdag. Dat hier geen roze hesje in de weg zat, was een wonder.

spasixhours2018-sat-13

Om een idee te geven van hoe dat eruitzag: hier fotograaf Rémi Dargegen van onder meer Classic Driver op de startgrid van de Six Hours, met daarachter nog een stel roze panters.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 20 september 2018 18:54

  Uitgebreid. Zéér uitgebreid :)

  • 0
  • 0
   
  TheNextGeneration 21 september 2018 09:30

  Mooi verslag! Wel jammer dat Autosport.NL deze historische races verkiest boven de nationale (club) autosport, waar toch een aantal hele mooie en spannende races te zien waren op ons eigen Zandvoort

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet