Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)


IMG 7770

Van veel recenter datum, maar ook bepaald geen alledaagse aanblik, deze 918 Spyder.

IMG 7780

"Weet je nog?" Harald Grohs reed in 1973 voor het eerst op Zandvoort en kwam er nu in actie met een BMW M3 in de Tourenwagen Classics. Hier haalt hij met een bezoeker aan de hand van oude foto's herinneringen op.

IMG 7787

Een van de leuke aspecten van historische evenementen is dat je op de parkeerplaatsen vaak ook heel interessante auto's vindt. Zoals deze prachtige Volvo P 1800 ES, een 'shooting brake' die maar twee jaar lang gebouwd werd. In Duitstalige klassiekerkringen draagt dit model de bijnaam 'Schneewittchensarg' – inderdaad, de glazen doodskist van Sneeuwwitje.

IMG 7789

Niet-alledaagse aanblik voor het Zandvoorts Museum op zaterdagavond: de Le Mans-winnende Jaguar XJR-9 stond ter gelegenheid van de expositie 'Van Zandvoort naar Le Mans' een paar uur lang voor het museum geparkeerd.

IMG 7795

Natuurlijk mocht een bezoek aan de expositie niet ontbreken!
  kunstwerk.eps

Twee kunstwerken in hartje Zandvoort


IMG 7818

Na de parade zorgden 'Mr. Boogie Woogie', Eric-Jan Overbeek uit Nieuw-Vennep en zijn band, winnaars van de Dutch Blues Challenge 2017, nog lang voor een uitstekende stemming op het Raadhuisplein.
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 15:37

  Te leuk deze verhalen!

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 16:58

  Natuurlijk had Kees Nierop in de 961 moeten tijden, heb nog contact met hem gehad. Hij zou idd heel graag zijn gekomen, zijn vader reed in het grijze verleden op Zandvoort! Pon besliste anders, laat in het midden hoe ik dat weet.

  • 2
  • 0
   
  El Rato 07 september 2018 12:50

  Kees is in zijn carriere wel vaker gepasseerd als het om Porsche ritjes ging, al dan niet door pech of anders. De Le Mans inzet met de 961 was dan ook een soort van troostprijs voor hem. Misschen nog een troostprijs tijdens de volgende HGP?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet