Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)


IMG 7754

Tom Coronel stond de 'Dutch Twins' Kim en Nikki te woord.

IMG 7759

Alpine timmert goed aan de weg met de nieuwe 110, maar bij de Historic Grand Prix mocht uiteraard de historische versie ook niet ontbreken.

IMG 7760

Lauwerkransen zie je tegenwoordig in de autosport niet meer zo vaak, onder andere omdat ze de sponsorlogo's op overalls afdekken. Maar bij een historisch evenement kan dat natuurlijk nog prima, dus het is mooi om te zien dat deze traditie in ere wordt gehouden.

IMG 7761

Racing oil. Ja, ja. Wij dachten altijd dat dat Castrol-R was...

IMG 7765

Bijzondere Porsche, deze 356 SL, een speciaal voor de racerij gebouwde lichtgewicht versie met verlaagd dak. Jürgen Barth reed er op zaterdag in. "Ik moest mijn hoofd de hele tijd schuin houden, ik heb er nog pijn in m'n nek van", verklaarde hij uren later tijdens de parade.

IMG 7767

Oren dicht, of toch maar niet? Altijd weer feest als de motor van de 911 RSR Turbo gestart werd.
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 15:37

  Te leuk deze verhalen!

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 16:58

  Natuurlijk had Kees Nierop in de 961 moeten tijden, heb nog contact met hem gehad. Hij zou idd heel graag zijn gekomen, zijn vader reed in het grijze verleden op Zandvoort! Pon besliste anders, laat in het midden hoe ik dat weet.

  • 2
  • 0
   
  El Rato 07 september 2018 12:50

  Kees is in zijn carriere wel vaker gepasseerd als het om Porsche ritjes ging, al dan niet door pech of anders. De Le Mans inzet met de 961 was dan ook een soort van troostprijs voor hem. Misschen nog een troostprijs tijdens de volgende HGP?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet