Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)


IMG 7717

Modelautofabrikanten als sponsors in de autosport, het was in de jaren zeventig gemeengoed. Reclame was te zien in de Formule 1 met Politoys bij Williams en Matchbox bij Surtees, het Franse Norev (de familienaam van de oprichter luidde Veron, voor de merknaam werd dat gewoon omgedraaid) maakte reclame op de Ligiers. Maar ook in de Formule 2 was Norev zichtbaar, wat in de historische F2-race bleek.


IMG 7722   centrum.jpg


Over sponsoring gesproken: Martini heeft op dit gebied natuurlijk een jarenlange traditie, en dit is misschien wel een van de mooiste, de Lancia 037-rallyauto.


IMG 7730

In mooi vroeg ochtendlicht: de 500 cc-Formule 3's.

IMG 7732

BMW pakte net als in voorgaande jaren ook flink uit tijdens de Historic Grand Prix. Naast het rijdend erfgoed in de demonstraties stond deze showcar van de M8 GTE in de paddock.

IMG 7734

BMW-fabriekscoureur Nicky Catsburg, die voor BMW met een M8 in het FIA WEC rijdt, was voor het eerst bij de Historic Grand Prix en sprak ondermeer met Peter Haug, directeur marketing van BMW Nederland.

IMG 7743

Nog meer BMW-coryfeeën: Peter Kox en John Bosch, die beide tijdens de demonstraties met BMW's in actie kwamen, hier samen met Mark Koense van RTL GP Magazine en het gelijknamige televisieprogramma, dat afgelopen zondagavond weer aan een nieuwe reeks begon.
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 15:37

  Te leuk deze verhalen!

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 september 2018 16:58

  Natuurlijk had Kees Nierop in de 961 moeten tijden, heb nog contact met hem gehad. Hij zou idd heel graag zijn gekomen, zijn vader reed in het grijze verleden op Zandvoort! Pon besliste anders, laat in het midden hoe ik dat weet.

  • 2
  • 0
   
  El Rato 07 september 2018 12:50

  Kees is in zijn carriere wel vaker gepasseerd als het om Porsche ritjes ging, al dan niet door pech of anders. De Le Mans inzet met de 961 was dan ook een soort van troostprijs voor hem. Misschen nog een troostprijs tijdens de volgende HGP?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet