Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Liveblog Historic Grand Prix 2018


2018 Spectaculaire Alfa

18.17 uur - Race Masters Pre-66 Touring Cars & NK HTGT
In een zinderende finale heeft Tom Coronel, in de Alfa GTA die hij deelde met Alex Furiani, de Masters Pre-66 Touring Car-wedstrijd gewonnen. In de laatste ronde gebruikte hij zijn Zandvoort-kennis toen leider Andy Wolfe (Ford Falcon Sprint) vast kwam te zitten achter twee achterblijvers. Coronel bleef aan de buitenkant in de Gerlachbocht en schoot Wolfe en de achterblijvers zo aan de binnenkant van de Hugenholtzbocht voorbij.

  IMG 4193


IMG 4198

Chris Middlehurst (Mini) eindigde als derde op de baan, maar kreeg een tijdstraf van 21 seconden vanwege een te korte verplichte pitstop. Daardoor viel hij terug naar de zevende plaats en verloor hij ook nog eens de klassezege aan Ian Curley. Derde werd daardoor de Falcon van Julian Thomas/Calum Lockie, die in de voorlaatste ronde de Cortina van Mark Martin/Andrew Haddon passeerde. Haddon had in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding gereden, maar Martin kon diens tempo niet handhaven. De race kende een lange safetycarperiode rondom het pitvenster, toen de Mini van Liam Sullivan zonder linkervoorwiel in het grind van de Hans Ernstbocht kwam vast te zitten.

tom-mattijs


IMG 4206

De Ford Falcon van Norbert Gross domineerde intussen de aparte race voor de toerwagens van NK HTGT. De Falcons van Jasper Izaks/Frits Campagne en Martin Bijleveld/Jaap van der Ende waren in eerste instantie zijn naaste achtervolgers, maar na de pitstops kwam de Falcon van Carlo Hamilton door naar de tweede plaats. Roel Korsten werd derde in zijn Mustang, Izaks/Campagne zakten terug naar de vierde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet