NK Historische Toerwagens & GT's

Retro: Bob Stevens en Andy Newall winnen fraaie races Catawiki NK HTGT op TT Circuit Assen

Z2-673

Andy Newall wint bloedstollende finale Gamma Racing Day

Het Catawiki NK HTGT mocht het licht uitdoen op de zondag van de Gamma Racing Day. Degenen die al wat eerder naar huis waren gegaan hebben iets gemist! Vooraf was al duidelijk dat het Lotus Elan drietal Bob en Jos Stevens en Alexander Schlüchter het aan de stok zou krijgen met Andy Newall in de Jaguar E-type.


Z2-489

En zo ging het ook, Stevens jr. en Newall reden in de eerste ronde afwisselend aan kop. De Brit sloeg vervolgens een gaatje, maar moest om voor te blijven op de absolute limiet rijden. De Jaguar brak constant uit en het vereiste veel stuurmanskunst om hem op de baan te houden.


Z2-571

Bob Stevens bleef jagen en met succes, in de Ruskenhoek ging de Jaguar iets te dwars, Newall spinde en Bob glipte erlangs. Nu was het Newall's beurt om te jagen. Toen Bob Stevens achterop het circuit Nigel Winchester tegenkwam, die met zijn kleine Ginetta zelf aan het trappen was om de leider in zijn klasse bij te halen, was er een moment van aarzeling of hij links of rechts zou passeren. Dat was genoeg voor Newall, hij stoomde het tweetal voorbij en pakte de overwinning. De derde podiumplek was voor Alexander Schlüchter, na een mooi gevecht met Jos Stevens.


Z2-513

Frank van Maarschakerwaart (Shelby Mustang) werd tweede in GTS12 nadat hij Marcel van Laarhoven, in eenzelfde auto, had weten te passeren. De GTS11 klasse was voor Mark Dols (Marcos), voor Mark Hope en Egbert Kolvoort (beide op MGB). Brian Lambert (Ginetta G4) was de winnaar bij de kleine GT's, voor Nigel Winchester en Jeff Moyes (Porsche 356).


Z2-621
Foutje van Marcel van Laarhoven


Winnaar bij de toerwagens was opnieuw Norbert Gross (Ford Falcon). Martin Bijleveld trapte voor wat hij waard was in zijn Falcon, inclusief een excursie door de bandenstapels in de GT-bocht, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats.
  Z2-655
Martin Bijleveld trapte voor wat hij waard was in zijn Falcon, inclusief een excursie door de bandenstapels in de GT-bocht


Z2-600

Roel Korsten stuurde zijn Mustang naar P3, nadat hij korte metten had gemaakt met Frits Campagne's Falcon. Rob Rappange en Bert Mets hadden mooie strijd in de Mini-klasse, totdat Bert Mets geveld werd door een elektrisch probleem. Bij de 2-liter toerwagen was het opnieuw Lotus Cortina piloot René Wallner die zijn merkgenoten Frank Romo en Gerrit Jan van Leenen te snel af was.


Z2-717

Uitslag Race 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet