Retro

Retro: Michael Schumacher Private Collection in Motorworld Keulen

Omdat de befaamde Schumacher Kartbaan in Kerpen vanwege een verplichte verkoop aan de energiemaatschappij RWE in 2020 het veld moet ruimen, moest voor de Michael Schumacher Private Collection een andere bestemming gevonden worden. Onlangs vond de Michael Private Collection onderdak in het nog in aanbouw zijnde Keulse Motorworld.

2018 Introfoto
Direct bij binnenkomst deze enorme z/w foto van Michael Schumacher.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Michael Schumacher Private Collection in Motorworld Keulen
Als dank aan de fans werd de Michael Schumacher Private Collection recentelijk in het nog in aanbouw zijnde Motorworld (een bedrijf waar peperdure auto's in consignatie neergezet kunnen worden) ondergebracht. Net terug van de Norisring keerde uw redacteur afgelopen dinsdag nogmaals richting Duitsland.

2018 Tony Kart
Uiteraard begint de expositie met de TonyKart waarmee het allemaal begon.


Met de Michael Schumacher Private Collection wil de familie Schumacher de vele fans bedanken. De expositie in Motorworld Keulen is voor onbepaalde tijd en de toegang is vrij. De Schumacher Private Collection is op de eerste etage van het nog in aanbouw zijnde gebouw gesitueerd. Vanwege de vele hekken was het in het voormalige gebouw van vliegveld Butzweiler Hof even zoeken, maar een vriendelijke medewerkster wees ons keurig de weg. Trap op naar boven en je waant je direct weer in het begin van de millennium jaren. Alle herinneringen uit dit tijdperk worden weer levend gemaakt.

2018 Van Diemen RF 88
De Van Diemen RF88 Formule Ford waarmee MS ooit keihard precies voor uw redacteur in Zolder crashte. Een onvergetelijke herinnering.

De collectie bestaat uit 15 auto's waarin Michael Schumacher carrière maakte, variërend van de eerste Bergmeister Van Diemen Formule Ford RF 88 tot aan de Mercedes WGP 101. Deze is evenals de Groep C Mercedes door Daimler Benz in bruikleen gesteld. Bij de opening werd er de nadruk opgelegd dat dit geen museum is, maar de persoonlijke verzameling van Michael Schumacher die het verleden weer doen opleven. Eigenlijk een Grand Prix der herinneringen.

2018 Studententijd
De Fiat 500 uit zijn jeugdperiode.

Wat natuurlijk opvalt was de evolutie van de millenniumbeginperiode en daarbij hebben wij speciaal naar de ontwikkeling van het stuurwiel gekeken. Nogal een verschil met de Jordan EJ191 en de Mercedes MGP W101. Prachtig om te zien. Jammer dat er door de werkzaamheden nogal wat stof op de Ferrari's zichtbaar was, of deze zijn na gebruik zo heilig geweest dat ze nooit meer met een vinger zijn aangeraakt.

2018 Reynard 893 Volkswagen
Na de Formule Ford werd Schumacher door de ONS in de F3 ondersteund en reed in 1989 met deze Reynard 893 van WTS Racing.

Als je lang genoeg naar de Benettons en de Ferrari's kijkt dan kun je dit in vergelijking met de huidige generatie HALO-uitgeruste F1 bolides als pure design en autokunst beschouwen waarvan je als liefhebber gewoon niet genoeg kan krijgen.

2018 Le Mans 89
Herinneringen aan de eerste Mercedes periode in de Groep C.

Eind juli gaat Motorworld definitief open en dan is ook het aangrenzende hotel open. De locatie moet in de toekomst aan events, beurzen en tentoonstellingen onderdak gaan bieden en is vanaf de A1 via de B69 bereikbaar. Met het OV vanaf Köln HBF U-Bahn No 5. Vrijwel elke 10 minuten. Halte Ikea en ongeveer 5 minuten rechts naar achteren teruglopen. Uw redacteur heeft in ieder geval van al die prachtige herinneringen genoten. Wij maakten voor u een kleine rondgang.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet