Retro diversen

Retro: 28e Giro di Sicilia. Een toeristische rondrit op Sicilië


a12

Na vier dagen was er ook een winnaar, de equipe Catalamo/Vario bleken met hun FIAT 1100 uit het jaar 1954 de beste rallye rijders. Tijdens de afsluitende lunch in het Mondello Palace waren zij overigens niet het enige die een beker in ontvangst mochten nemen.

a8

Er waren bekers voor de best geklasseerde klassenwinnaars, dames equipes, oudste auto's, pech prijs enzovoort. Zodat uiteindelijk de meeste deelnemers niet met lege handen naar huis hoefden te gaan.


a13

Al deze prijzen werden overhandigd door locale sportheld Nino Vaccarella, de inmiddels 85 jarige oud coureur wordt altijd opgetrommeld voor autosport evenementen op Sicilië en geniet hier enorm van. De twee Nederlandse equipes vielen niet in de prijzen en ook uw verslaggever niet. Deze laatste reed het gehele evenement in een Range Rover Discovery van een van de sponsoren. Comfortabel in de airconditioning deden we officieel mee met de wedstrijd. De nieuwe Disco had ook een startnummer gekregen.


a11

Na afloop geen protesten, iedereen legde zich bij de uitslag neer en beloofde natuurlijk volgend jaar weer terug te komen. Het geheel is een prima promotie voor het schitterende eiland en de VCC Panormus weet het geheel prima te organiseren en te begeleiden.


a10


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet