HARC

HARC Nieuws Juni: Help Gijs en de HARC aan meer Vrienden en ander HARC nieuws

Gijs

Echte liefhebbers van de historische autosport zijn lid of vriend van de HARC. Samen dragen we eraan bij dat de historische autosport in Nederland weer flink in de lift zit. Maar natuurlijk kan het altijd beter. Daarom is de HARC met een Vriendenwervingsactie begonnen. Op de Historic Zandvoort Trophy zag je de flyers al, nu beginnen we ook online een offensief. Met onze beschermheer Gijs van Lennep in de hoofdrol. Want wie wil er nu niet bij de club horen van een levende legende als Gijs?

Kun jij onze beschermheer aan nieuwe Vrienden helpen? Bedrijven met het autosporthart op de juiste plaats? Die hun relaties willen laten meegenieten van de speciale sfeer van een raceweekend? Op de aanmeldingspagina zie je wat Vrienden van de HARC allemaal voor hun vriendschap terugkrijgen.

Jij krijgt er ook wat voor terug als je een nieuwe Vriend van de HARC aanbrengt. Want Gijs doet dan zowel jou als de nieuwe Vriend zijn prachtige biografie cadeau. Gijs en het bestuur van de HARC zijn je alvast erg dankbaar. Bezorg HIER de HARC een nieuwe Vriend!
  logo-rsgHistoric Assen Trophy

We hebben met deze naam een erg grote broek aangetrokken, want het evenement wordt door de RSG Hamburg georganiseerd. De HARC zorgt voor deelname van twee Nederlandse historische klassen, te weten het NK GTTC en HARC NK 82-90. De Duitsers noemen dit evenement ADAC-RSG-Hansa-Pokal-Rennen. In actie komen verder nog de STT Spezial Tourenwagen Trophy, STWC Super Toer Wagen Cup en de Belgian Gentlemen Drivers Cup. Het evenement vindt plaats op 9 en 10 juni en de toegang is gratis.

Kijk voor verdere info op http://www.rsg-hamburg.de/assen.php


VR

Veel plezier bij het Vrij Rijden

Er hebben dit jaar alweer heel wat mensen lekker kilometers gemaakt tijdens onze Vrij Rijden sessies. Jij kan ook genieten van veilig en verantwoord vrij rijden, of je nu een (historische) straatauto, race-auto, rally-auto of zelfs formulewagen hebt. Dit jaar kan het nog op 18 juli, 21 september en 2 november. Het is niet duur, en als je HARC-lid bent nog goedkoper! Op de website kun je er alles over lezen.


HZT

Geslaagde HZT

Het was gezellig druk op de baan tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy, want naast de NK GTTC, de Interstate NK82-90 en de Catawiki NK HTGT, werd er veel 'vrij gereden'. Onder de deelnemers aan het vrije rijden waren er ook de nodige potentiële deelnemers aan één van de door de HARC georganiseerde raceklassen.


De wedstrijden op zaterdag en zondag werden onder wat wisselende omstandigheden gereden. Het is mooi te zien dat de NK82-90 meer en meer youngtimer raceauto's trekt. En daarmee ook nieuwe rijders. Zo debuteerde Marian Bijster, wiens echtgenoot we tegenkomen in een fraaie Escort in de GTTC, verdienstelijk in haar Toyota Starlet. Ook het eerste officiële FIA Historic Technical Passport in het veld was aanwezig en wel voor de Volvo van de trotse Willem van der Veen. De verwachting is dat tegen het einde van het jaar ook in de NK82-90 volle startvelden zijn te zien (met de benodigde HTP's), zoals we die ook kennen bij de HTGT en GTTC.

Race- en sfeerverslagen vind je hier, de foto's van Arjen Schippers via de Facebook pagina
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet