Goodwood

Goodwood: Groeten van de 76th Members' Meeting


mm76-sun-23

Maar teamgenoot Christiaen van Lanschot treffen we wel bij DD300! Uit Londen komen rijden was bijna ondoenlijk geweest, vertelde hij, dikke sneeuwstormen zorgden voor groot oponthoud.

mm76-sun-24

Ook fotograaf Carlo Senten (rechts) zat daarin vast. Olivier Hart vindt 't wel vermakelijk.

mm76-sun-26

Het kwartiertje 'Audiëntie met Senten' vervolgt met een bezoek van Hans Hugenholtz (links) en vakgenoot Maurice Volmeyer (rechts).

mm76-sun-25

"Het is een heerlijk licht autootje", vertelt Hugenholtz over de Elite die hier ooit half uitfikte maar weer helemaal is opgelapt. "Perfect voor deze omstandigheden."

mm76-sun-27

Kijk 'm glimmen.

mm76-sun-28

De volgende gast is FIA-man Louis Quiniou. Hij had gezorgd voor de komst van de Jägermeister BMW 320, maar helaas durfde de eigenaar de auto niet aan de gladde en gepekelde baan toe te vertrouwen.

asnl 18

Kom maar op met je jachtgeweer. "Nu eten wij menschen met pasen en zijn jullie het haasje!"

mm76-sun-30

Lunch met Nicolas Minassian en zijn vrouw. Nic is schutspatroon van het huis Aubigny, dat laatste stond in de rangschikking. We haalden herinneringen op aan zijn spectaculairste crash op Goodwood – met de Renault 8 Gordini van Rae Davis enkele jaren geleden – en bespreken zijn rol als director van de Masters Endurance Legends. "Ik verwacht zeker voor Paul Ricard, Silverstone en Spa meer dan 40 auto's." Minassian heeft in de ELMS zijn helm aan de wilgen gehangen en richt zich daar nu op het teammanagement.

asnl 24

McLaren vierde haar zevenjarig bestaan als automerk met een proto, de Senna, en daarnaast de P1. Afgelopen jaar werden er ruim 4000 McLarens gebouwd en heeft de gemiddelde eigenaar er twee. Toch iets om even bij stil te staan.

asnl 27

Bad hair day? Dan maar snel de muts en de helm op.

mm76-sun-33

mm76-sun-41

In de middag droogde de baan goed op, waardoor de Members' Meeting eindigde met alleen maar hoogtepunten. Hier wat scènes uit de Moss Trophy voor pre-63 GT's.

asnl 19

Na de Brexit wordt alles anders... Misschien gaan de Britten stoelen dan gebruiken om op te zitten?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet