Goodwood

Goodwood: Groeten van de 76th Members' Meeting


mm76-sat-74

Even een saffie voordat we vlammen.

mm76-sat-76

Abbring praat vooraf bij met Jan Bot, die met de IMSA March BMW M1 GTR was gekomen. "Ik heb hier nog nooit eerder gereden, dus ik ga ervan genieten!" zei Bot.

mm76-sat-78

Bot Senior en Junior zijn er klaar voor.

mm76-sat-80

Stilte voor de storm.

asnl 08

Op zondag was Abbring ruim sneller dan de andere demorijders.

asnl 8a

Jan Bot toen de M1 nog op het asfalt reed...

mm76-sat-81

Jochen Mass, de captain van het huis van een van uw verslaggevers, reed in deze 'Moby Dick'.

mm76-sat-91

Oeps! Gras uit de radiateurs scheppen na afloop van de demo. Jan Bot legt uit wat er gebeurde: "Het dynamolampje ging aan bij de start, wat er meestal op duidt dat hij loszit. Dus ik kwam meteen naar binnen. Om goed te kijken moet de hele kap er dan af en dat moet je met z'n tweeën doen, dus ik zag onze demo al in rook opgaan. Maar gelukkig zag mijn vader door het ruitje dat hij nog vastzat, dus ik kon snel gaan. Ik wilde er nog wat van maken in die laatste minuten – en toen ging ik eraf." Halverwege St. Mary's raakte Bot even de controle over de 700 pk's kwijt, waarna hij in het gras belandde, maar gelukkig verder geen schade.

mm76-sat-96

En hoe verging 't Abbring (hier met links fotograaf Wouter Melissen op de foto)? "Wat een geweldig circuit. Het was precies zoals in de simulator, elk hobbeltje klopte – alleen was het toch anders, want ik had met deze kou helemaal geen grip..."

mm76-sat-92

De toeschouwers hadden genoten van zijn dwarse streken – een rallycoureur blijft een rallycoureur. In grote aantallen kwamen ze op Abbring af om hem te feliciteren. "You're our man of the day!"

asnl 09

Prachtige startvelden, hier van de eerste race. Met een machtig gebrul duiken deze 30 strijders in de licht afhangende eerste bocht om daarna over een hobbel naar achteren te verdwijnen. Met een beetje zoeken kun je de auto's in de verte volgen.

asnl 10

Ook hier zijn de grindbakken grotendeels verdwenen en hebben ze plaatsgemaakt voor asfalt uitloopstroken. Beetje moderniteit mag, zolang het maar geen Tilke-baan wordt. Hier maakt Mark 'Mr Sideways' Bates er prettig gebruik van.

mm76-sat-110

De winnaar: James Cottingham.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet