HARC

HARC nieuws Maart: Naar de RAI met de HARC en ander nieuws


480-EXPO

HARC promotie op Racing EXPO Leeuwarden

De HARC was samen met de Historische Grand Prix aanwezig op de autosport beurs Racing Expo in Leeuwarden op 3 en 4 maart.

Succesvol kartevenement voor het goede doel
De HARC organiseert elk jaar een kartrace voor een goed doel en dit keer was dat Grandma Webster's kindertehuis op Sint-Maarten. Er deden 19 teams mee aan de race en er zaten goeie, ervaren maar ook bekende rijders tussen, dus dat stond garant voor een leuke, snelle maar ook sportieve race. Na een spannende strijd ging de winst naar Team Elondria, voor Team CC Partners en Team Allround Housing, die echter hun podiumplek afstonden aan Team Donkervoort omdat organisator Donovan Wolfrat één van de rijders was. Het was een geweldige avond met een opbrengst van bijna € 2500,-- voor Grandma Webster. De cheque zal officieel worden overhandigd tijdens de ALV op 13 maart in Eemnes. Onze dank gaat uit naar de mensen van Bleekemolen's Race Planet voor de perfect verzorgde avond.

Klik hier voor het Facebook filmpje

480-NKHTGT

NK HTGT trapt af op Imola
Het oudste Nederlandse historische kampioenschap, het NK HTGT, heeft in 2018 een nieuwe sponsor, online veilingplatform Catawiki. De dames en heren pre-'66 racers beginnen hun seizoen weer met een trip naar het zonnige zuiden, deze keer is de eerste race op Imola in Italië. De volledige kalender ziet er als volgt uit:

Motor Legend Festival Imola 20-22 april
HZT Zandvoort 12-13 mei
Summer Classic Spa-Francorchamps 22-24 juni
Gamma Racing Day Assen 17-19 augustus
HGP Zandvoort 30 augustus – 1 september
Saisonfinale Nürburgring 28-30 september

Programma Historic Grand Prix bekend gemaakt

De zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 31 augustus tot en met 2 september 2018. De Historic Grand Prix Zandvoort is het toneel van de eerste editie van de nieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup, voor Formule 3-auto's uit de periode 1971 – 1984.

480-F3


Circuit Zandvoort krijgt deze eer als erkenning voor de lange en rijke Formule 3-geschiedenis. Deze begon bijna 70 jaar geleden met races van de 500 cc Formule 3-klasse, dit jaar weer van de partij tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. De wereldberoemde Masters of Formula 3 is onlosmakelijk aan Circuit Zandvoort verbonden. Het FIA Formula 3 European Championship komt ook dit jaar weer op Circuit Zandvoort in actie tijdens het inmiddels traditionele Zandvoortse DTM-raceweekend.
De klasse Tourenwagen Classics laat het verleden van onder meer de DTM uit de jaren '80 en '90 herleven. De Historic Grand Prix Zandvoort ontvangt voor de eerste keer een prachtig startveld met DTM-klassiekers zoals de Mercedes 190 Evo 2, BMW M3 en Alfa 155 V6. De slagroom op de smakelijke taart zijn DTM-coryfeeën zoals Roland Asch, Kurt Thiim en Altfrid Heger die zich met regelmaat in de strijd mengen!

De bekende publiekslievelingen verschijnen ook aan de start. Het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1-auto's uit de periode 1966 – 1985, neemt de toeschouwers mee naar de tijden van de Grand Prix van Nederland. Het FIA Masters Historic Sports Car Championship staat onder meer open voor bulderende 'Le Mans' sportprototypes uit de periode 1962 – 1974. De FIA Lurani Trophy voor Formule Junior auto's behoort tot de juweeltjes van de historische autosport én tot de favorieten van veel bezoekers aan de Historic Grand Prix Zandvoort. Goed nieuws: de klasse Historic Formula 2 keert terug in de Zandvoortse duinen. De klassen Gentlemen Drivers (GT's tot 1966) en Pre '66 Touring Cars rijden, net als vorig jaar, samen met de GT's of toerwagens uit het NK Historische Toerwagens en GT's. Daarmee zijn volle, competitieve startvelden en mooie duels gegarandeerd. Dat geldt traditioneel ook voor het NK GTTC, de succesvolle Nederlandse klasse voor toerwagens en GT's uit de periode 1966 – 1981. Als HARC-lid ontvangt u een gratis toegangskaart voor de Historic Grand Prix.

240-akdr-logoSnel-kenteken.nl nieuwe vriend van de HARC
Snel-kenteken.nl is dé webshop voor uw kentekenplaten en stickers. De webshop is eenvoudig ingericht zodat u gemakkelijk en snel online een bestelling kunt plaatsen. Snel-kenteken.nl hanteert de scherpste prijzen wat mogelijk is door eigen productie. Bestellingen voor 16:00 uur worden dezelfde dag nog verzonden en zijn de volgende dag bij u in huis. In de webshop kunt u o.a. terecht voor witte kentekenplaten, oldtimer kentekenplaten, aanduiding borden en stickers (b.v. nationaliteit vlag + eigen naam). Profiteer van de HARC-kortingscode! Snel-kenteken.nl biedt leden van de HARC een 10% kortingscode aan. Gebruik hiervoor kortingscode 'HARC' bij betalen en klik op 'Toepassen'. U profiteert nu van 10% korting over de gehele bestelling! Het bedrijf achter snel-kenteken.nl is AKDR Visual Group BV, sinds 1987 actief op het gebied van reclameartikelen, promotieartikelen en kentekenplaten. Ook voor een officiële gele kentekenplaat kunt u bij Snel-kenteken.nl terecht. AKDR is RDW erkend leverancier en mag gele kentekenplaten produceren en aanbieden. Verzenden mag helaas niet vanwege wet- en regelgeving van de RDW. De kentekenplaat zal u moeten bestellen in de winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Op z'n Cruiffiaans gezegd: ieder nadeel heeft zijn voordeel, namelijk geen verzendkosten en ze zijn direct klaar. Ook hier profiteert u van 10% korting bij vermelding van de HARC. Vergeet bij aankoop van een officiële kentekenplaat niet uw legitimatiebewijs, kentekenbewijs en oude gele kentekenplaat mee te nemen. De oude gele kentekenplaten moeten van de RDW worden vernietigd i.v.m. fraude.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet