Racing Shows

Racing Shows: Derde editie Interclassics Brussel in het teken van de Big Five

De in een Graham Paige uit 1928 rondreizende Argentijnse familie Zapp opende vandaag de derde editie van de Interclassics in de Brusselse Heyselpaleizen. Tevens staat de expositie ook in het teken van "The Big Five" waarin vijf leidende Europese musea elk drie van hun pronkstukken voor het voetlicht laten treden. Voor Louwman's automobielmuseum vormde de F1 Porsche van Carel Godin de Beaufort één van de hoogtepunten, terwijl het Britse Beaulieu de Lotus 49R uit 1967 van Graham Hill onder de schijnwerpers bracht.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Porsche Carl de Beaufort
Een hoofdrol voor de Formule 1 Porsche van Carel Godin de Beaufort met het musuem van Louwman in Den Haag.

Derde editie Interclassics Brussel in het teken van de "Big Five"
De derde editie van de Interclassics in Brussel is andermaal een kwaliteitsbeurs waarin vijf leidende Europese musea voor het voetlicht treden, t.w. Autoworld in Brussel, Louwman's Automobielmuseum uit Den Haag, de Schlumpf Collection uit het Franse Mulhouse en het Nationale Automobielmuseum van Turijn. Vijf musea met in totaal vijftien pronkstukjes. Organisator Erik Panis verklaarde dat in 2016 het bezoekersaantal met 50% gestegen was. In totaal bezochten afgelopen jaar ruim 21.000 mensen de Brusselse Interclassics. "Met 25.000 bezoekers zouden wij heel tevreden zijn" aldus Panis in zijn openingsrede.

2017 Beaulieu Britse pronkstukken uit het Beaulieu musuem.

De derde editie werd op unieke wijze geopend. De inmiddels al 17 jaar rondreizende Argentijnse familie Zapp opende met Autoworld Museum directeur Sebastien de Baere en organisator Erik Panis de derde Belgische editie van de Interclassics. Naast de "Big Five" staan ook de Cycle Cars en Grandsport auto's uit het verleden in de belangstelling. Een vergeten segment.

2017 Zapp Familie 2
Een unieke maar geweldige Argentijnse familie. Al zeventien jaar onderweg.......

Unieke opening
De opening van de beurs geschiedde door de jongste dochter van de Argentijnse Zapp familie.In 2000 vertrok Herman en Candelaria vanuit Argentinië naar Alaska met 3000 euro op zak. Het oorspronkelijke plan was om naar Alaska te reizen maar de reis liep compleet anders. Inmiddels, vier kinderen rijker (Pampa, Tehue, Paloma en Wallaby), staat er meer dan 360.000 op de teller van hun Graham-Paige model 610 uit 1928. De verkoop van hun boek 'Spark Your Dream' financiert de reis. Tijdens InterClassics Brussels is de familie Zapp én uiteraard hun auto aanwezig en vertellen zij graag over hun avonturen en delen ze hun anekdotes met de bezoekers en standhouders van de beurs. Overigens komt er eind volgend jaar een einde aan hun avonturen.Ook viel er op autosport-terrein en wij maakten uiteraard een fraaie rondgang.

2017 Zapp Familie 1
Het jongste meisje opent officieel de Interclassics.

2017 Graham Paige 1928
Al zeventien jaar onderweg in deze bolide. En eigenlijk had Hermann Zapp in het begin weinig met auto's.....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet