Goodwood

Retro: Hart & Hart schitteren tevergeefs op Goodwood Revival 2017


revival17-sun-9

De zondag begon weer zonnig, met de Brooklands Trophy voor vooroorlogse sportauto's, die vanaf de derde rij werd gewonnen door Niklas Halusa in zijn fraaie Alfa Romeo 8C-2300. De Richmond Trophy voor F1-auto's met de motor voorin begon vervolgens spectaculair toen Nick Adams meteen bij de start het linkervoorwiel van zijn vierwielaangedreven Ferguson P99 verloor. In eerste instantie leek Miles Griffiths op zijn tweede zege van het weekend af te stevenen, maar de bak van zijn Lotus 16 begaf het na vier ronden. Tony Wood was in zijn Tec-Mec intussen Joaquin Folch (Lotus 16) en Julian Bronson (Scarab) gepasseerd. Wood hield tot aan de streep krap de leiding, terwijl Bronson ook maar net Folch van zich af wist te houden.

revival17-sun-18

Ook deel twee van de St. Mary's Trophy – het part voor de eigenaren – kende een lange safetycarperiode. Mike Jordan (Austin A40) leidde lange tijd de wedstrijd, maar zag Richard Meaden dichterbij komen in zijn Alfa Giulietta Ti. In Fordwater leek het te zijn afgelopen voor Meaden, maar hij wist de Alfa knap onder controle te houden, om daarna opnieuw Jordan onder druk te zetten. Meaden greep alsnog de kop toen Jordan zich op achterblijvers klemreed. De gecombineerde zege ging naar de Austin A95 van Jason Plato en Nick Naismith.

revival17-sat-56

Meteen na de RAC TT gingen de hemelpoorten pas echt goed open, wat een zeer glibberige Glover Trophy voor anderhalveliter-F1's opleverde. In de stromende regen en storm pakte Andy Middlehurst (Lotus 25) de kop, maar Martin Stretton (Lotus 24) zette de achtervolging in, om met vijf minuten te gaan Middlehurst in Woodcote te passeren. Sam Wilson (Lotus 24) werd op enige afstand derde.

revival17-fri-13

Woensdag komen we op AUTOSPORT.NL met een uitgebreide sfeerreportage van de Goodwood Revival – ook van de vaak blubberige randverschijnselen...

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2017 20:00

  Heeft de Prins nu echt geen geld om een "period" overall te kopen, van mij part lenen. Maar dit is natuurlijk geen gezicht in een event waar alles om traditie draait.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2017 20:04

  bedoel natuurlijk: Want dit is......

  • 0
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2017 23:09

  Ik wil toch even reageren op het dodelijk ongeluk op Zandvoort er werdt geschreven over gevaarlijke formule 1 auto. Waar zijn de mensen die een mening hebben over geen uitloop strook van deze bocht heb zoveel ongelukken gezien dat net goed ging ook mensen die bij ons reden maar gewoon in de doofpot belachelijk waar zijn de Johan dersens in de auto sport

  • 0
  • 0
   
  Dirk 12 september 2017 08:36

  Wanneer gaan we Olivier hart in een 'moderne' klasse zien? Dan kunnen we zien wat hij echt kan

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 12 september 2017 18:18

  Heeft Hart Jr die ambitie wel?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet