HARC

HARC Nieuws Augustus: Historic Grand Prix nadert

HGP

Er vallen steeds meer stukjes van het programma op hun plaats. Het raceprogramma is bekend, en van het demoprogramma worden steeds meer tipjes van de sluier opgelicht. Zo heeft Porsche aangekondigd met de fantastische line up van 908/3 Spyder, 917K, 936/77 en RS Spyder te komen. BMW zal daarbij niet achter willen blijven. Een primeur is een demo van zijspanmotoren. Kortom, de HGP wil je ook dit jaar niet missen!

Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: PR

Op Radio Veronica zijn de komende dagen VIP-kaarten te winnen, een actie in samenwerking met Heineken. Luister tussen 16 en 18 uur naar de middagshow en wie weet wordt jij in de watten gelegd! VIP-kaarten kopen kan natuurlijk ook: er zijn diverse aantrekkelijke arrangementen verkrijgbaar voor de Paddock Club. Echter, een bezoek aan de HGP hoeft niet duur te zijn. Er is al een duinkaart voor 15 euro! Kijk voor alle informatie en om te boeken op de website

Kaarten HGP voor HARC-leden
kaartHARC-leden krijgen hun weekendkaarten voor de Historic Grand Prix dit jaar via de mail van CPZ. Heeft u niets ontvangen, kijk dan AUB eerst in de spambox of daar een berichtje van Circuit Zandvoort in zit. Als HARC lid kunt u een T shirt, kopje koffie en een programmablad afhalen bij de HARC tent.

Opening Lotus-expositie
We kondigden het al aan, de HGP expositie in het Zandvoorts Museum heeft dit jaar Lotus als thema. De Zandvoortse Lotus-historie begint in het jaar 1954 als Dan Margulies zijn Lotus mk.VIII aan de start brengt. Natuurlijk komen alle hoogtepunten aan de orde, zoals de Grand Prix overwinningen van Clark, Rindt en Andretti.

Museum

Maar wist u dat ook vele bekende Nederlandse talenten raceten met een Lotus? Mannen als Tonio Hildebrand, Rob Slotemaker, Wim Loos, Roelof Wunderink, Jan Lammers, Marcel Albers en zelfs Jos Verstappen. De Lotus-historie komt tot leven in meer dan 100 foto's, plus filmbeelden, schaalmodellen, posters, memorabilia en een echte Lotus 20 racewagen. Op vrijdag 25 augustus om 16:00 opent Jan Lammers de tentoonstelling. Als HARC-lid bent U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie: www.zandvoortsmuseum.nl

Clark

Lotus 49 First Drive 2.0

Op 2 juni 1967 reed Jim Clark voor de eerste keer in de Lotus F1 type 49. Dat was vanaf garage Davids in hartje Zandvoort waar het toenmalige Lotus F1 Team was gestationeerd, naar het circuit. Dit jaar op 31 augustus om 18.30 uur rijdt de huidige eigenaar van deze type 49 R2, die dat bewuste weekend in 1967 ook de GP won, wederom van deze garage naar het circuit en vervolgens naar Bernie's Beach Club aan zee. Classic Team Lotus organiseert daar een BBQ. Entree is alleen mogelijk als u op de gastenlijst staat. Bij aankomst wordt u een drankje aangeboden, maar het staat u vrij om tegen betaling verder gebruik te maken van de bar. Tijdens het eten vertonen we de film "Nine day's in summer", deze duurt 45 minuten, voorafgaand is er de mogelijkheid voor een vraag en antwoord sessie met het Team Lotus en Clive Chapman (zoon van Lotus oprichter Colin Chapman). De kosten voor deze absoluut unieke avond zijn € 49,- per persoon en er is zeer beperkt plaats. Als u interesse hebt om met één of meerdere personen te komen mail dat dan voor 20 augustus naar:

info@vanderkooisportscars.nl

De beschikbare plaatsen worden op volgorde van binnenkomst vastgelegd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet