BOSS GP

Retro: Klein veld BOSS GP zorgt voor minder spektakel op TT Circuit Assen. Zware crash Klaas Zwart

Herstart-zaterdag

De BOSS GP staat altijd garant voor spektakel, maar helaas niet voor spannende races op TT Circuit Assen. Het kleine veld werd in de vrije training nog kleiner toen Klaas Zwart zijn Jaguar R5 zwaar crashte in de GT bocht, na een misverstand met een langzamere deelnemer.Klaas Zwart gleed op grote snelheid door de grindbak, die zijn vertragende werk absoluut niet aan kon en ging vol de bandenstapels onder de tribune in. Gelukkig stapte Zwart ongedeerd uit, maar dat kon van zijn zwaar beschadigde Jaguar niet gezegd worden.

Tekst: Jan-Bart Broertjes
Foto's: Erik van der Schaaff

Dat zou de weg in principe vrijmaken voor twee simpele overwinningen voor Ingo Gerstl in de Toro Rosso STR1, maar helaas wilde de motor op het moment supreme niet starten. Zo werd de race van zaterdag een GP2-aangelegenheid. Dat de rijders talenten in BOSS GP zich soms moeilijk verhouden tot het grote vermogen van de auto's bleek opnieuw met een crash in de eerste ronde, waarna de safetycar in de baan kwam. Vanaf ronde 6 kon er zowaar nog 5 rondjes geracet worden.

Prachtige-Super-Aguri
De prachtige Super Aguri SA06 F1 van Wolfgang Jaksch

Winnaar van de eerste race werd de Oostenrijker Johann Ledermair in een Dallara GP2, voor de Indonesiër Mahaveer Raghunathan (Lola Auto GP) en de Monegask Marc Fagionatto in een Dallara GP2.

Op zondag kregen we opnieuw een demonstratie talent versus pk's, nu spinde één van de deelnemers al voor de start in de GT bocht.

D1-67

Gerstl's Toro Rosso wilde deze keer gelukkig wel starten en zoals te verwachten viel, reed hij de rest op grote achterstand. Ledermair werd tweede en de Italiaan Salvatore de Plano (Dallara GP2) derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet