Retro diversen

Retro: Nederlandse inbreng Eifel Rallye Festival wordt steeds groter

ERF17--by RBHahn79 SMF 6209
Wim en Bart Luijbregts, Ford Escort RS 1600 1972.

Eind juli is het Eifel Rallye Festival rondom het stadje Daun in de Eifel een vaste bestemming voor rallyliefhebbers. Het evenement doet de rijke historie van de rallysport herleven, met name dankzij de enthousiaste eigenaren van auto's met rallyhistorie die de auto's in een zo goed mogelijke conditie houden en ze gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Er worden geen tijden gemeten, dus iedereen rijdt zo snel als hij of zij durft of kan, maar ongeacht de snelheid doet de aanblik van al die fraaie auto's de harten van elke liefhebber sneller kloppen. Heel wat coureurs van weleer komen ook maar wat graag naar het evenement, sommigen ieder jaar. En of dat nu is om zelf te rijden of alleen maar om herinneringen op de halen en handtekeningen te zetten, maakt niets uit: ze genieten allemaal in dezelfde mate. Leuk is dat ook steeds meer Nederlanders de weg naar het evenement weten te vinden. Velen van hen als bezoeker, maar in toenemende mate ook als deelnemer. Een impressie van wat en wie we er allemaal tegenkwamen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: RB Hahn, HC Media/Ed Heuvink, Rebocar/René de Boer

IMG 6516

De 'shakedown' vindt op donderdagmiddag plaats op een kort parcours nabij het dorpje Brück, dat tijdens de niet meer bestaande 'Rallye Oberehe' ooit berucht werd onder de naam 'Mantaloch', omdat er in 1993 in een linkerbocht heuvelop binnen korte tijd van elkaar maar liefst zeven Opel Manta's op hetzelfde punt van het talud gleden. Die episode is te zien in het onderstaande filmpje, en ook vandaag de dag nog kent vrijwel iedere rallyliefhebber in Duitsland het 'Mantaloch' in Brück. Leuke auto's kom je er bij de shakedown overigens ook op de parkeerplaats tegen.IMG 6517
Rainer en Jean-Lucas Prass, Renault Alpine A 310 1975

ERF17--by RBHahn32 SMF 5238
Sander Drijber/Fons Aarents, Audi 80 quattro 1983

IMG 6527
Modernere rallyhistorie, ex-fabrieks-Skoda Octavia WRC

IMG 6532
Mercedes en Opel Manta

IMG 6562
Stig Blomqvist reed met een Ford RS 200

ERF17--by RBHahn31 RBH35895
John de Heijde/Jeroen Heine, Mitsubishi Starion 1987

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 augustus 2017 08:37

  Erg leuke reportage!

  • 3
  • 0
   
  René de Boer 03 augustus 2017 09:30

  Het is dan ook een waanzinnig leuk evenement! Heel toegankelijk, alle eigenaren zijn maar wat graag bereid om een verhaal over de achtergronden (herkomst, restauratie) van hun auto's te vertellen, de rallyhelden van vroeger genieten ervan om weer eens in de schijnwerpers te staan en iedereen geniet van de heerlijke sfeer, al dan niet onder het genot van vers getapt bier en 'Currywurst mit Pommes', wat er bij een Duitse rally nu eenmaal bij hoort. Daarnaast moet gezegd dat de kwaliteit van de auto's ook steeds beter wordt, deelnemers besteden er enorm veel zorg aan en bij diverse teams zie je ook al de volgende stap met bijpassende service- en assistentieauto's en kleding. Geen kinnesinne onderling, iedereen is er gewoon om met elkaar onder gelijkgestemden drie leuke dagen in een mooie omgeving te beleven. Ook vanuit Nederland is Daun prima bereikbaar en ook perfect te combineren met een korte vakantie. Kortom: een absolute aanrader. (En nee, ik ben op geen enkele wijze betrokken bij de organisatie of anderszins. Ik kom er zelf ook al jaren heel graag, gewoon als liefhebber).

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet