Retro

Retro 1990: Racen op Colmar Berg in een uitstekende sfeer en fraaie ambiance

hezemans champagne
Mike Hezemans laat de kurk knallen na zijn eerste overwinning. Derde man Hans van der Beek kijkt geamuseerd toe.

NK Produktie toerwagens. Eerste winst voor Mike Hezemans
Waren er tijdens de training nog de nodige twijfels rondom de conformiteit van de de Porsche 44 S2 van Mike Hezemans, na de wedstrijden konden deze weggenomen worden en het ziet er naar uit dat de rust in het produktiekamp voorlopig is weergekeerd.
Tijdens de training verraste Jeroen Hin iedereen door maar liefst één seconde sneller te zijn dan Mike Hezemans en twee op de Mazda van Hans van der Beek. Bij Mercedes zegt men dat het veranderen van de veren dit voordeel bracht, maar de concurrentie morde dat de 'amateuristische tijdwaarneming' Hin met de grieperige Arthur van Dedem verward zou hebben.

start-grote-toerwagens

start-toerwagens-2
Start van de grote produktie toerwagens. Jeroen Hin heeft een matige start terwijl Bram van Hilten vanaf een zesde plaats al als eerste de bocht induikt, gevolgd door Mike Hezemans en Hans van der Beek.

Zoals verwacht kwamen de Sierra's tot hun recht, want lokalmatador Bram van Hilten produceerde vanuit een zesde startpositie een superstart. Hij moest na drie ronden de eer aan Mike Hezemans laten, die in deze eerste manche de basis zou leggen voor zijn overall zege.

bram-vanhilten

In de tweede heat was het racen zo close, dat de indruk gewekt werd alsof je bij een DTM-wedstrijd aanwezig was. In deze manche behaalden de Sierra's van Van Hilten en Ger van Krimpen respectievelijk een eerste en tweede plaats, terwijl Hans van der Beek met de Mazda RX7, achter Hezemans, als vierde finishte. Aartsrivalen BMW en Mercedes kwamen er dit weekend eigenlijk niet aan te pas. Jeroen Hin was als vierde overall nog de beste Mercedes-rijder.

synchroon-spin
Synchroon spin van BMW rijders Patrick Huisman en Tom Langeberg

spin-bmw
Fred Krab en Frans Amsing kunnen de gespinde BMW maar net ontwijken.


Fred Krab, die Cor Euser verving, moest na een touche met de bandenstapels met een 9de plaats genoegen moest nemen, terwijl kampioen Van Dedem een fraaie pirouette voor de ingang van de pitstraat uitvoerde, waardoor zijn kans op een hoge klassering was verkeken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet