Retro

Retro 1990: Racen op Colmar Berg in een uitstekende sfeer en fraaie ambiance

startgrid-fford

Formule Ford 1600. Nomag oppermachtig
Het professionele team van Tim Selling was wederom oppermachtig, alhoewel het in de eerste manche op zaterdag bijna anders had uitgepakt. Toen het startcommando gegeven werd, waren de eerste vijf op de grid Franc ten Wolde, Marc Goossens, Ruud Spoolder, Oscar Middeldorp en Werner Koopman, geenszins van plan om bij het aansnijden van de eerste bocht van het gas af te gaan. Het was een kwestie van barsten of buigen met het uiteindelijk gevolg dat alle vijf de bolides veel te laat in de remmen gingen en zonder elkaar te raken met een enorme stofwolk in de grindbak verdwenen. Daarbij liepen alleen de wagens van Goossens en Chausnot lichte schade op.
Met een kamikaze-sprong van de wedstrijdleider, werd de wedstrijd na één ronde afgebroken. Na een lang oponthoud werd er opnieuw van start gegaan.

In deze eerste manche waren Ten Wolde en Middeldorp heer en meester, terwijl Marc Delpierre, na zijn enorme crash tijdens de Paasraces op Zandvoort, zich prima wist te revancheren, door als derde te finishen. Koopman ging als vierde over de finish, nadat André van Hoof met een gebroken krukas de strijd moest staken.
De tweede manche op zondag gaf voor de eerste vier hetzelfde beeld te zien, met winst voor Ten Wolde gevolgd door Middeldorp,Delpierre en Koopman. Niet iedereen bleek met de verplichte Zandvoort dempers te rijden, maar dit probleem werd door alle betrokkenen onderling opgelost.

fford-colmarberg

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet