Retro

Retro 1990: Racen op Colmar Berg in een uitstekende sfeer en fraaie ambiance

start-kleine-toerwagens

-2000-colmarberg-2

-2000-colmarberg-1

-2000-colmarberg-3

podium-bolderheij

In de klasse tot 2000cc zegevierde Evert Bolderheij met een Opel Kadett GSI overall, voor merkgenoot Egbert Top die de tweede manche op zijn naam schreef en Alfa coureur Frans Vörös.

bolderheij-weg-kwijt
Evert Bolderheij zorgde tijdens de training voor wat hilariteit door van de baan te gaan en over de heuvel weer te voorschijn te komen.

rij-produktietoerwagens

In de kleine produktieklasse zegevierde Roger Ciapponi met de Suzuki Swift, na een boeiend duel met teamgenoot Berend Oeberius Kapteyn.

David Hart oppermachtig bij de Squadra Bianca
Jan van Vught, snelste in de training, kon David Hart in beide manches niet bijbenen. Vooral in de tweede manche moest hij ruim vijf seconden prijsgeven, maar kon wel zijn tweede plaats vasthouden. Daarachter ontspon zich een strijd om de derde plaats tussen Anton Metz, Hendrik van de Wilt en Alexander van der Lof, die na enige positiewisselingen in deze volgorde over de finish gingen.

kroymans
Ferrari-importeur Frits Kroymans reed een regelmatige race en behaalde een verdiende zesde plaats.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 27 juli 2017 14:33

  Bijzonder circuit, dat zeker! Was dit de laatste autorace aldaar voordat de TCR Benelux er vorig jaar reed? Jammer dat ze daar dit jaar niet rijden. Ik vind dat deze baan hoort bij elk kampioenschap dat zich "Benelux" noemt.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 juli 2017 17:26

  Dirk, in Colmar-Berg is sinds 1975 bijna elk jaar gereden, ook tussen 1990 en afgelopen jaar. Dit waren echter vrijwel uitsluitend wedstrijden voor het Luxemburgse kampioenschap en enkele kleinere Belgische en Duitse series. In de jaren '90 heeft wel het Belgische Procar hier enkele keren gereden en begin jaren 2000 de Duitse Spezial Tourenwagen Trophy (afgelopen weekend nog te gast op Zandvoort). Sindsdien enkel nog series als de Gentlemen Drivers Cup en VW Fun Cup, beide uit België, en de amateurraces van de NAVC uit Duitsland. Niks noemenswaardigs dus, totdat de TCR Benelux hier vorig jaar (eenmalig?) reed. Motorraces werden gehouden tot en met 2005. Heel apart baantje maar eigenlijk nooit bedoeld voor de racerij.

  • 0
  • 0
   
  hansfohr 27 juli 2017 18:02

  Daar won Desire Wilson in 1977 haar eerste FF2000 race!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 28 juli 2017 11:52

  en voor wie Frans Verschuur live wil zien gaan: https://youtu.be/nKoCPBELTTI

  • 0
  • 0
   
  frans amsing 21 augustus 2017 11:24

  Leuk artikel! Ik heb niet zo gek veel foto's uit die periode dus vandaar ook! De Supra voelde zich wel goed op Colmarberg! Groet Frans Amsing

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet