Retro

Retro 1990: Racen op Colmar Berg in een uitstekende sfeer en fraaie ambiance

startgrid-fford

Formule Ford 1600. Nomag oppermachtig
Het professionele team van Tim Selling was wederom oppermachtig, alhoewel het in de eerste manche op zaterdag bijna anders had uitgepakt. Toen het startcommando gegeven werd, waren de eerste vijf op de grid Franc ten Wolde, Marc Goossens, Ruud Spoolder, Oscar Middeldorp en Werner Koopman, geenszins van plan om bij het aansnijden van de eerste bocht van het gas af te gaan. Het was een kwestie van barsten of buigen met het uiteindelijk gevolg dat alle vijf de bolides veel te laat in de remmen gingen en zonder elkaar te raken met een enorme stofwolk in de grindbak verdwenen. Daarbij liepen alleen de wagens van Goossens en Chausnot lichte schade op.
Met een kamikaze-sprong van de wedstrijdleider, werd de wedstrijd na één ronde afgebroken. Na een lang oponthoud werd er opnieuw van start gegaan.

In deze eerste manche waren Ten Wolde en Middeldorp heer en meester, terwijl Marc Delpierre, na zijn enorme crash tijdens de Paasraces op Zandvoort, zich prima wist te revancheren, door als derde te finishen. Koopman ging als vierde over de finish, nadat André van Hoof met een gebroken krukas de strijd moest staken.
De tweede manche op zondag gaf voor de eerste vier hetzelfde beeld te zien, met winst voor Ten Wolde gevolgd door Middeldorp,Delpierre en Koopman. Niet iedereen bleek met de verplichte Zandvoort dempers te rijden, maar dit probleem werd door alle betrokkenen onderling opgelost.

fford-colmarberg

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 27 juli 2017 14:33

  Bijzonder circuit, dat zeker! Was dit de laatste autorace aldaar voordat de TCR Benelux er vorig jaar reed? Jammer dat ze daar dit jaar niet rijden. Ik vind dat deze baan hoort bij elk kampioenschap dat zich "Benelux" noemt.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 juli 2017 17:26

  Dirk, in Colmar-Berg is sinds 1975 bijna elk jaar gereden, ook tussen 1990 en afgelopen jaar. Dit waren echter vrijwel uitsluitend wedstrijden voor het Luxemburgse kampioenschap en enkele kleinere Belgische en Duitse series. In de jaren '90 heeft wel het Belgische Procar hier enkele keren gereden en begin jaren 2000 de Duitse Spezial Tourenwagen Trophy (afgelopen weekend nog te gast op Zandvoort). Sindsdien enkel nog series als de Gentlemen Drivers Cup en VW Fun Cup, beide uit België, en de amateurraces van de NAVC uit Duitsland. Niks noemenswaardigs dus, totdat de TCR Benelux hier vorig jaar (eenmalig?) reed. Motorraces werden gehouden tot en met 2005. Heel apart baantje maar eigenlijk nooit bedoeld voor de racerij.

  • 0
  • 0
   
  hansfohr 27 juli 2017 18:02

  Daar won Desire Wilson in 1977 haar eerste FF2000 race!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 28 juli 2017 11:52

  en voor wie Frans Verschuur live wil zien gaan: https://youtu.be/nKoCPBELTTI

  • 0
  • 0
   
  frans amsing 21 augustus 2017 11:24

  Leuk artikel! Ik heb niet zo gek veel foto's uit die periode dus vandaar ook! De Supra voelde zich wel goed op Colmarberg! Groet Frans Amsing

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet