Retro

Retro 1990: Er viel weer veel te beleven bij de Zandvoort Clubraces van mei 1990

fford-achter

Marc Goossens wint na straffen Formule Ford 1600 race
Franc ten Wolde stond op pole voor deze voor het Nederlands kampioenschap meetellende wedstrijd met teamgenoot Oscar Middeldorp naast zich. Nomag's derde man Werner Koopman en de Belg Marc Goossens bezetten de tweede rij. Ruud Spoolder's Van Diemen prijkte voor de eerste maal in de bekende rood-witte uitmonstering van sponsor Marlboro, waarmee teambaas Frits van Amersfoort een vertrouwde associatie hernieuwde. Praktisch vanaf de eerste meter pakten Ten Wolde en Middeldorp de kop. Toen was echter reeds bekend, dat beiden wegens rollen bij de start een strafminuut aan de broek gekregen hadden. Gezien de superioriteit van het tweetal gedurende de race lijkt die ongeduldigheid bij het wachten op het groene licht achteraf niet zo slim alsmede onnodig.

ffordstrijd

Achter het 'leidende' duo bevocht een groepje bestaande uit Koopman, Goossens en Spoolder elkaar elke meter van het wegdek, totdat Goossens in de laatste 7 ronden van de andere wist weg te lopen. Spoolder werd niet alleen geplaagd door een futloze motor, maar was bovendien hevig verontwaardigd over de manier waarop Koopman hem constant afhield en zelfs op momenten het gras ingedrukt zou hebben.

werner-koopman
Prima prestatie van Werner Koopman

goossens-winnaar
Winnaar Marc Goossens

pre-80-strijd
De strijd in de pré-80 was fraai om te zien

Na de strafminuut van beide koplopers ging Goossens dus met de zege strijken voor de kemphanen Koopman en Spoolder. Bij de pre 80's was de hoogste eer voor Cees van Coevorden na een hevig gevecht met René Kouwenberg. Alle lof voor de 'ouwetjes', die ditmaal bijna stuk voor stuk tot de laatste meter waren blijven knokken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet