Retro

Retro 1990: Er viel weer veel te beleven bij de Zandvoort Clubraces van mei 1990

 

berend-crash
Na de crash weer terug in de beschadigde Suzuki om je zonnebril te pakken.

Berend Oeberius Kapteijn wint ondanks heftige crash de Productiewagens tot 1300cc
Berend Oeberius Kapteijn kon na afloop toch nog lachen. De Bloemendaler bezorgde zichzelf en zijn crew na een gigantische crash in de Tarzanbocht op zaterdag heel wat overuren.

berend-broos
Berend werd ondanks zijn crash van zaterdag toch nog winnaar in zijn klasse. Kees Kreijne werd tweede voor een blije Paul Broos (rechts)

Het harde werken werd met twee heat-overwinningen en een eerste plaats algemeen beloond. Veel pech voor Rob Nobels die op weg naar de grid voor de tweede heat vanuit het tijdelijke parc-fermé op het oude circuit, een lekke band op, veroorzaakt door een spijker. De IJmuidenaar startte vanuit de pits, maar werd vervolgens gediskwalificeerd omdat het reglement zegt, dat eerst een volle ronde had moeten worden afgelegd.

achter-de-pits-citroen

'Bad girls' boosdoeners in Citroën AX Cup
Citroën heeft voor de AX Cup een contract gesloten met het Bad Boys kleding-label. Een toepasselijke naam voor dit weekend, want de meisjes waren ditmaal de boosdoeners. De dames Caviët en Borrius Broek bezorgden de toeschouwers na een crash in de voorlaatste ronde een amusante toegift. Eerder zag Ger van Krimpen door toedoen van Caviët een goede klassering teniet gaan. De bad girl moest zich voor haar acties bij de sportcommissarissen verantwoorden en kwam er met een geldboete nog redelijk goed vanaf.

start-ax-cup
Ondanks een start met problemen is de Citroën AX cup zeker één van de race hoogtepunten van de dag.

pittige-ax-duels

De AX-race leverde wel het beste schouwspel van de dag op. Thijs van Dijk, Marcel van Vliet en Amee de Jong maakten er met z'n drieën een thriller zonder weerga van, waarbij de strijd pas in de allerlaatste ronde in het voordeel van eerstgenoemde beslist werd.

tikje-ax
Ron Nobels in de tang bij Gwen Caviet (23)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet