Retro diversen

Retro: Retro Racing Magazine 20-2017 is verschenen

Elva-GT-160 Dijon-Prenois

Het team van onze Retro-partner Retro Racing Magazine heeft er weer de nodige kilometers opzitten de afgelopen weken: zes raceweekenden in vijf landen! Dat is te zien in het nieuwste nummer van het magazine.

Tekst en foto: Retro Racing Magazine

De Spa Classic is na de Le Mans Classic het paradepaardje van Peter Auto. Een must voor de liefhebbers van historische autosport. Op zaterdag werd er zelfs van 9:00 's ochtends tot 24:00 uur 's nachts geracet: 15 uur continu!

Op Brands Hatch zagen we de raceseries van de Masters Historic Racing aan de slag. Opvallend was de aanwezige De Tomaso 505/38, het type waarin Piers Courage in 1970 het leven liet. Zandvoorter Rob Petersen kijkt terug op deze zwarte dag in de geschiedenis van de Nederlandse autosport.

Op eigen bodem bezochten we de Pinksterraces op Zandvoort (voor de races van de Historische Monoposto's en de Formule Fords strijdend om de Marcel Albers Trophy) en de HARC Historische Assen Trophy met het NK GTTC, NK 82-90 en MG Triumph Competitions.

Het oudste historische autosportevenement in Europa is de Grand Prix de l'Age d'Or (eveneens georganiseerd door Peter Auto). Dit jaar werd al weer de 53e editie georganiseerd. We zagen onder andere de 'comeback' van de Howmet TX. Reden voor Ig de Bakker om in de geschiedenis van deze bijzondere raceauto met turbinemotor te duiken.

En tot slot konden wij natuurlijk niet op het verjaardagsfeestje van de Nürburgring ontbreken.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet