BOSS GP

Johann Ledermair wint ook tweede BOSS GP-race, drama bij de start voor Van Kalmthout's

ledermaier-op-kop

Vaak zit het venijn in de staart, maar in de tweede BOSS GP-race verloopt juist de start dramatisch, met name voor Marijn en Rinus van Kalmthout. Bij de rollende start verliest de GP2 van Rinus snelheid, de Benetton van Marijn wordt geraakt door een uitwijkende coureur en voor beide Van Kalmthout's is de race al over nog voor hij echt begonnen is.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt


De uitslag van race 1 bepaalt de startgrid van de tweede BOSS GP-race. Dat betekent dat Johann Ledermair vanaf pole mag aanvangen, met naast hem Rinus van Kalmthout.

Het hele veld komt vanaf de startgrid goed weg voor de opwarmronde. Wanneer ze vanuit de Arie Luyendijkbocht het rechte eind opkomen valt bij Rinus van Kalmthout even de gasdruk weg.
In het geweld van de start betekent dit dat hij terugvalt en vele posities verliest. Het drama is echter pas compleet als een achter hem rijdende coureur schrikt en direct naar binnen stuurt. Daar rijdt op dat moment de Benetton van Marijn van Kalmthout. Die wordt geraakt op zijn linker achterwiel, verliest meteen zijn achterband en spint in het veld. Zijn race is spijtig genoeg direct over, maar ook de GP2 van Rinus van Kalmthout moet de pitstraat opzoeken.

Het hele veld moet door de pitstraat rijden totdat het rechte eind weer vrijgegeven wordt. Na enkele ronden in de pitstraat is duidelijk dat de race voor Van Kalmthout junior ook voorbij is. Een bittere pil voor de twee rijders die in de eerste race nog zo fier vanaf de eerste startrij mochten vertrekken.

ledermaier

Wanneer de race weer hervat wordt is voor Ledermair de competitie weg, hij kan zich concentreren op het rijden van goede ronden en hoeft zijn spiegels nauwelijks in de gaten te houden. Alleen wanneer hij rijders op een ronde moet gaan zetten vallen zijn rondetijden terug, maar het gat met Mahaveer Raghunathan blijft rond de tien seconden.

becker

In de slotfase valt de Dallara World Series by Renault van Karl-Heinz Becker stil bij het opkomen van de Hunserug. Een lastige plek en opnieuw komt de safetycar in de baan.

raghunathan

De finish van de race is ook achter de safetycar en zo wint na een turbulent begin van de wedstrijd Johann Ledermair zijn tweede race, voor Raghunathan en Salvatore de Plano.

podium-boss-gp

Uitslag race 2 BOSS GP
Zondag 21 mei 2017, Circuit Zandvoort
1. Johann Ledermair - Dallara GP2, 14 ronden
2. Mahaveer Raghunathan - Lola Auto GP op 1.781
3. Salvatore de Plano - Dallara GP2 op 3.689
4. Marc Fagionatto - Dallara GP2 op 9.084
5. Florian Schnitzenbaumer - Dallara GP2 op 23.240
6. Henk de Boer - Dallara GP2 op 23.564
7. Peter Göllner - Dallara GP2 op 1"10.846
8. Christian Eicke - Dallara GP2 op 1 ronde
9. 'Peter' - Dallara World Series by Nissan op 1 ronde
10. Karl-Heinz Becker - Dallara World Series by Nissan op 3 ronden

Uitgevallen
Rinus van Kalmthout - Dallara GP2 Evo
Marijn van Kalmthout - Benetton B197 F1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet