BOSS GP

Johann Ledermair wint eerste BOSS GP-race, Rinus van Kalmthout tweede

rinus-voor-marijn

Hoewel het absoluut een droomstart was voor vader en zoon Van Kalmthout en zij na de start ook als de nummer één en twee de Tarzanbocht ingingen, hebben zij de eerste race niet kunnen winnen. Marijn van Kalmthout kreeg al na twee ronden een lekke band en moest de pits opzoeken. Rinus van Kalmthout verremde zich en behield aanvankelijk de leiding, maar zijn linker voorband had het beste wel gehad en hij kon niet meer voluit gaan. Johann Ledermair had geen problemen en won de race, gevolgd door Rinus van Kalmthout en Mahaveer Raghunathan.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt

De BOSS GP begint altijd met een rollende start en dat is met een veld van twaalf heftige formulewagens een bijzondere ervaring. Voor Rinus van Kaltmhout een geheel nieuwe ervaring en als de race dan echt van start gaat zit de Benetton F1 al naast de Jumbo GP2. De polesitter remt extreem laat, blokkeert even linksvoor maar weet toch als raceleider uit de Tarzanbocht te komen. Ledermair zit kort achter de Benetton.

marijn

Na de openingsronden komt Marijn van Kalmthout de pits in, hij heeft een lekke band en het duurt enige tijd voor hij de race weer kan voortzetten. Hij heeft dan al een achterstand van drie ronden en dat kan hij uiteraard niet meer goed maken.

Rinus van Kalmthout merkt dat het beste van zijn banden af is en kan niet meer voluit gaan. Ledermair komt steeds dichterbij en met nog zes minuten te gaan zit hij in de staart van de GP2 van de raceleider. Van Kalmthout junior verdedigt wat hij kan, maar na enkele ronden vindt Ledermair een gaatje en neemt de Oostenrijker de leiding over. Van Kalmthout moet Ledermair direct loslaten, hij kan het tempo gewoonweg niet volgen. De voorsprong op nummer drie Raghunathan is wel groot genoeg om zijn tweede positie niet in gevaar te brengen.

winnaar-BOSS-GP

Zo wint Ledermair voor Van Kalmthout junior en Raghunathan. Salvatore de Plano wordt vierde, CMarc Fagionatto vijfde en Henk de Boer stuurt zijn gele GP2 naar de zesde plek.

De tweede BOSS GP-race start morgen om 12:15 uur.

Uitslag race 1 BOSS GP
Zaterdag 20 mei 2017, Circuit Zandvoort
1. Johann Ledermair - Dallara GP2, 14 ronden
2. Rinus van Kalmthout - Dallara GP2 Evo op 10.645
3. Mahaveer Raghunathan - Lola Auto GP op 1:05.699
4. Salvatore de Plano - Dallara GP2 op 1:23.603
5. Marc Fagionatto - Dallara GP2 op 1:28.267
6. Henk de Boer - Dallara GP2 op 1 ronde
7. Peter Göllner - Dallara GP2 op 1 ronde
8. Florian Schnitzenbaumer - Dallara GP2 op 2 ronden
9. Karl-Heinz Becker - Dallara World Series by Nissan op 2 ronden
10. Christian Eicke - Dallara GP2 op 2 ronden
11. Marijn van Kalmthout - Benetton B197 F1 op 3 ronden
12. 'PETER' - Dallara World Series by Renault uitgevallen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet