HARC

HARC Nieuws Mei: 10 en 11 juni Historic Assen Trophy


HZT

Zonnige 41e Historic Zandvoort Trophy
Het was een fantastisch weekend met volop zon, mooie races en een top sfeer in de paddock. Dank aan alle coureurs, officials, onze sponsor State of Art, onze partner 402Automotive, de HARC-vrijwilligers en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt. Lees alles nog een keer rustig na op Autosport.nl/retro of in Retro Racing Magazine.

Ron

Willem Blankevoort Trofee voor Ron Verzijlbergen

De Willem Blankevoort Trofee. In een grijs verleden één keer uitgereikt aan Allen Lloyd omdat die indruk maakte in zijn Ford GT40. Daarna heel lang ondergedoken geweest, maar weer teruggevonden dankzij de inspanningen van Niko Kramer. Sindsdien wordt hij jaarlijks uitgereikt aan een echte racer. In 2015 was dat Kees Rozema, omdat hij de man is die ervoor gezorgd heeft dat de rest van de MG Competitions deelnemers een tandje harder moest gaan rijden. In 2016 ging de beker naar Ben Devilee, oudgediende in de MG-racerij die niet achter het stuur vandaan te slaan is. En tijdens de 41e HZT is hij voor de vierde keer uitgereikt. Deze keer aan Ron Verzijlbergen. Ron begon in de jaren '70 met racen in een Fiat Abarth en heeft honderden historische races betwist in diverse Abarthjes. Tijdens de 41e HZT verscheen hij aan de start in maar liefst twee nieuwe racewagens: een Lancia Beta Montecarlo en een Peugeot 309 GTI-16. Hij sleutelt bovendien minstens zo hard als hij racet, dus alle reden om hem in het zonnetje te zetten als echte racer!

monopostos

Vrij Rijden Monoposto's op Assen
Tijdens de Historic Assen Trophy zijn er vier Vrij Rijden sessies voor éénzitters. Die sessies worden niet georganiseerd door de HARC, dus inschrijven via onze website lukt niet. In plaats daarvan worden geïnteresseerden met een geschikte auto opgeroepen een e-mail te sturen naar coördinator Hans Nijssen die ervoor kan zorgen dat inschrijving (na betaling aan organisator 402Automotive) een feit is. Er zijn nog plaatsen vrij! Naast éénzitters zijn ook sportscars en Seven-achtigen welkom.

CONTACT HANS NIJSSEN

jimclark lotus-cosworth zandvoort 1967 3-1-1024x768

Lotus 49 het icoon van de Historic Grand Prix 2017
Jim Clark won de Grand Prix van Nederland in 1967 aan het stuur van de debuterende Lotus 49, voorzien van de eveneens debuterende (of: eerste) Ford Cosworth DFV. Het was het begin van een nieuw tijdperk in de Formule 1. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort (1 tot en met 3 september 2017) wordt de 50ste verjaardag van deze mijlpaal uit de Formule 1-geschiedenis groots gevierd met onder meer optredens van Jim Clarks winnende auto. De festiviteiten begonnen al begin mei, met spectaculaire tv-opnames van Sky Sports F1. Lees meer op de website van de Historic Grand Prix.

FF

Pinksterraces - volop historische formulewagens

De Pinksterraces zijn natuurlijk traditie op Zandvoort. En over tradities gesproken: het is bijna een volledig historisch raceweekend! Want in actie komen de Formule Fords tijdens de Marcel Albers Memorial Trophy, de Historische Monoposto's en de Britse Equipe GTS voor pre-'66 sportwagens. Daarnaast de Nederlandse en de Britse Mazda Mx-5 cup, en dat zijn ook al klassiekers als we eerlijk zijn. Blijft over de STWC als enige klasse voor nog niet bejaarde auto's. Op naar Zandvoort op 3 en 4 juni dus. Meer info op de Circuit Zandvoort website.

Even voorstellen: Catawiki
De nieuwste Vriend van de HARC is Catawiki, het internetplatform vol wekelijkse veilingen met bijzondere objecten. Het doel van Catawiki is om die bijzondere objecten bereikbaar te maken voor iedereen. Op Catawiki worden elke week dan ook vele duizenden bijzondere, zeldzame en unieke spullen aangeboden die je niet zomaar in een winkel kunt vinden. Daaronder zijn ook klassieke auto's, automobilia en zelfs racewagens. Kijk maar eens op www.catawiki.nl. Ook de ideale manier om je klassieke (race)auto te verkopen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet