HARC

HARC Nieuws Mei: 10 en 11 juni Historic Assen Trophy

HAT

In 2016 hebben we een jaartje overgeslagen, maar volgende maand zijn we terug op het TT circuit van Assen. Met dank aan 402Automotive, de organisator van het evenement. Wij doen waar we goed in zijn: races organiseren! In actie komen de MG Triumph Competitions, het NK GTTC voor toerwagens en GT's gebouwd tot en met 1981 en het Interstate HARC NK82-90.

Tekst aangeleverd bericht
Foto's: PR

De kwalificaties vinden zaterdag vanaf 12:00 plaats en de eerste races diezelfde dag aan het eind van de middag. Op zondag rijden alle drie de klassen nog eens twee races, vanaf 12:35. In totaal dus 9 starts met mooie historische velden. Wij hopen u allemaal op Assen te zien, liefst natuurlijk met uw historische racewagen in één van de deelnemende klassen! Toegangskaarten krijgt u per mail. 402Automotive organiseert onder meer diverse Vrij Rijden sessies en het thema Great British, dat de nodige liefhebbers met Engelse klassiekers naar het circuit gaat lokken. Meer informatie over het evenement is te vinden op:

www.historicassentrophy.nl

8290

Kom racen op Assen in het Interstate HARC NK 82-90
Er waren diverse auto's nog niet klaar, en toch stonden er een kleine 30 aan de start tijdens de HZT! En niet alleen E30's zoals de sceptici riepen, maar ook iconen als de Peugeot 309, Renault Cup Clio, Honda CRX en de eerste Cup Sierra. De Jan Slinger Memorial beker werd uitgereikt aan de snelste man van de dag, onze zuiderbuur Tom Laureijns die met zijn zwaar gekietelde VW Golf ongehoord hard ging! We verheugen ons op de volgende drie races op Assen. Kom erbij en schrijf je in voor de de Historic Assen trophy, op 10 en 11 juni.

INSCHRIJVEN

VR

Gewijzigde data Vrij Rijden

Circuit Zandvoort heeft een aantal wijzigingen in de kalender doorgevoerd die gevolgen hebben voor onze Vrij Rijden dagen. Zo komt 21 juli te vervallen vanwege de ADAC GT Masters. Ook in het najaar hebben we met de data moeten schuiven, waardoor we op dit moment twee dagen vast in de agenda hebben staan, te weten 22 september en 2 november.

groep C

Spa Classic en Brands Hatch Masters voor (en naast) de deur

De komende twee weekenden pakken de twee grote Europese historische organisatoren uit met evenementen op rijafstand van Nederland. Peter Auto komt naar Spa-Francorchamps met zijn volledige programma, inclusief Group C en Euro F2.

Uit de vaderlandse gelederen komen Armand Adriaans (Shelby Mustang GT350), Pascal Pandelaar en Michiel van Duyvendijk (Porsche 911) weer aan de bak in de Sixties Endurance, waar ook Jan Gijzen (Lister Knobbly) opnieuw zijn opwachting maakt, nadat hij op Jarama nog ontbrak. Het spreekt vanzelf dat Gijzen ook weer in de Trofeo Nastro Rosso is te zien met zijn prachtige Ferrari 275 GTB/4. Karsten Le Blanc heeft zich samen met Nigel Greensall ingeschreven in zijn pas opgekalefaterde AC Cobra en kan meedingen voor de Sixties Endurance-hoofdprijs. Adriaans rijdt intussen ook in de Heritage Touring Cup met de glorieuze BMW 635 CSi van Gipimotor. Voor Group C komen maar liefst 23 auto's opdagen, waaronder de Porsche 962C van Mischa Strijder. Bovendien is er een GT1-demo waarin Ad van der Kroft in actie komt in zijn Morgan Plus 8 GTR.

TIJDSCHEMA

Masters Historic Racing
Een week later houdt Masters Historic Racing op Brands Hatch zijn eigen festival. Daar iets minder Nederlandse deelname: alleen René de Vries komt daar in zijn Mini aan de start, samen met Jonathan Lewis. Naast de Masters zelf – met FIA Historic F1, FIA Historic Sportscars, Masters Gentlemen Drivers en Masters Pre-66 Touring Cars, straks ook allemaal in de HGP op Zandvoort te zien – vrolijkt Motor Racing Legends het programma van Brands op. MRL neemt drie klassen mee: de RAC Woodcote Trophy, de Stirling Moss Trophy en de Historic Touring Car Challenge.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet