BOSS GP

Nederlands debuut voor Rinus van Kalmthout in 700 pk sterke GP2-auto tijdens Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen

rvk 972

Dat de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen het drukst bezochte Nederlandse race-event van 2017 gaat worden staat nu al vast. In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei worden op Circuit Zandvoort meer dan 100.000 toeschouwers verwacht. Naast vijf demo's van Max krijgt het publiek een mooi programma gepresenteerd, met als hoogtepunt twee races in de BOSS Grand Prix. Spektakel verzekerd, want de pas 16-jarige Rinus van Kalmthout bestuurt in het veld met brute racemonsters uit onder andere de Formule 1 een 700 pk sterke GP2-formulewagen. Wat zijn debuut in de Nederlandse autorensport helemaal bijzonder maakt is dat het KNAF-talent het in de BOSS GP ook zal opnemen tegen zijn vader Marijn van Kalmthout, die in een Benetton F1 rijdt.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

KNAF Talent First-coureur Rinus van Kalmthout (in Amerika bekend als Rinus VeeKay) heeft het afgelopen weekend op het Indianapolis Grand Prix Circuit in de USF2000 een prachtige tweede plaats behaald. Daarmee stond de 16-jarige Hoofddorper voor de vierde keer in zes races op het podium en verstevigde zijn tweede positie in het tussenklassement van het Amerikaanse USF2000 kampioenschap. De USF2000 is de eerste raceklasse in de Mazda Road to Indy en Van Kalmthout heeft als doelstelling om, net als zijn grote voorbeeld Arie Luyendijk, succesvol Indycar coureur te worden.

rvk 963

De jonge Van Kalmthout reisde na zijn succesvolle weekend op Indianapolis direct naar Nederland terug om deze week aan zijn schoolexamen Mavo te kunnen deelnemen. Ook in Amerika werd elk vrij moment aan zijn huiswerk besteed. In het weekend van 20 en 21 mei staat Van Kalmthout alweer een nieuwe uitdaging te wachten, want de jonge KTF-rijder zal met een razendsnelle GP2-auto deelnemen aan de BOSS Grand Prix tijdens de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort.

vk 956

De BOSS GP is in 2010 opgezet als internationaal FIA-kampioenschap met spectaculaire snelle singleseaters. In deze indrukwekkende raceklasse nemen formulewagens uit de Formule 1 het op tegen onder meer GP2-auto's. De bolides hebben qua paardenkrachten ongelimiteerde motoren en dat zorgt er voor dat op Circuit Zandvoort oude tijden zullen herleven en de heerlijke brul van Formule 1-auto's weer door de duinen zal schallen.

vk 904

"Een fantastische raceklasse met veel snelheid, spektakel en heerlijk kabaal waar de racefans van zullen genieten. Een feest voor zowel de coureurs als de toeschouwers'', weet Marijn van Kalmthout. Enkele jaren geleden was Marijn van Kalmthout vice-kampioen in de BOSS GP en hij kijkt er na drie jaar afwezigheid naar uit om op Circuit Zandvoort voor een eenmalig optreden de strijd aan te gaan in het prachtige veld. "Dat Rinus in dezelfde races rijdt maakt het natuurlijk voor ons allebei heel bijzonder. Ik hoop alleen dat hij me niet buitenom passeert in het Scheivlak', lacht Van Kalmthout senior.

vk 918

Het jonge KNAF-talent zal een geheel nieuw opgebouwde GP2 formulewagen besturen. Een ontzettend snelle auto, voorzien van een Judd V8 motor met circa 700 PK. Een enorm krachtsverschil met de USF2000 die hij momenteel in de Amerikaanse Mazda Road to Indy bestuurt, maar een goede leerschool voor Van Kalmthout om aan het racen met veel vermogen te wennen. Tijdens enkele testdagen liet de pas 16-jarige KTF-rijder zien de krachtpatser prima onder controle te hebben.

"Het wordt heel bijzonder om in een veld te racen met zoveel verschillende formulewagens", blikt Rinus van Kalmthout vooruit. Ik heb tot nu toe alleen enkele races gereden in een Formule Renault 2.0, een MRF Dallara Formulewagen en de USF2000. Nu sta ik tussen Formule 1's, AutoGP's en andere heftige auto's. Om komend weekend te starten in een veld met de krachtigste race-auto's die er zijn moet echt een onvergetelijke belevenis worden. Ik ben mijn sponsor Jumbo heel erg dankbaar dat zij de deelname van mijn vader en mij aan de BOSS GP mogelijk maken."

vk 909

De auto waarin Marijn van Kalmthout aan de Jumbo Familiedagen gaat meedoen is een Benetton Formule 1 uit het jaar 1997. In deze spectaculaire wagen nam Van Kalmthout enkele jaren geleden deel aan het BOSS GP-kampioenschap. De Benetton staat weer in zijn oorspronkelijke kleuren. De Benetton 1997 B197 heeft een Judd V10-motor met ruim 750 pk! De auto, die is ontworpen door Pat Symonds en Nick Wirth, leverde Jean Alesi in het Formule 1-seizoen 1997 vijf podiumplaatsen en een derde plek in het wereld kampioenschap op.

Programma BOSS GP - Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen Zandvoort

Zaterdag 20 mei
10:10 - 10:40 BOSS GP Qualifying, 30 minuten
15:10 - 15:30 BOSS GP Race 1, 20 minuten

Zondag 21 mei
12:15 - 12:40 BOSS GP Race 2, 25 minuten

Rinus van Kalmthout wordt dit seizoen gesteund door Jumbo Supermarkten, Total, Quick sports and leisure wear en het KNAF Talent First programma.

Meer info: www.rinusvankalmthout.com
Facebook: FollowRVK
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet