HARC

HARC nieuws April: In memoriam Michel Oprey

Oprey

Hij was er altijd bij, deze sympathieke Limburgse gentleman racer. In de beginjaren reed hij over de weg naar Zandvoort om te racen met zijn Ferrari 250SWB. Later maakte hij de overstap naar de Ferrari-Porsche Challenge - de poster van Michel's gele F40 sierde de muren van vele jongenskamers.


Aangekleverde tekst: HARC
Foto's: PR

Nog weer later reisde hij door Europa om te racen in de Ferrari Challenge. In 2004 had hij een zware crash op Monza, maar hij kwam er bovenop. Al snel vloeide het racebloed weer door zijn aderen en kroop hij terug achter het stuur. Met zijn Shelby GT350 nam Michel deel aan de Carrera Panamericana en racete hij op de circuits. In de paddock had hij minstens zoveel stijl als op het circuit - hij arriveerde in zijn Scania camper of in zijn omgebouwde Amerikaanse bus. Een hotel was niks voor hem, want het sociale leven in de paddock was minstens zo belangrijk als het racen. Michel was een zeer gewaardeerd HARC lid, een echte racepersoonlijkheid en zal node gemist worden. Het HARC bestuur wenst zijn nabestaanden veel sterkte met het verlies. Een interview met Michel Oprey verscheen vorig jaar in Retro Racing Magazine. Klik HIER voor de link:

VR

Vrije Vrij Rijden Vrijdag!
Het is weer april. Dat betekent: Koningsdag gevolgd door een vrije vrijdag, of beter gezegd een Vrij Rijden Vrijdag. Vanaf 8:00 zitten we klaar voor de inschrijving van de Groep 1 (straatauto's - standaardklasse). In die groep kun je drie sessies rijden voor € 90, als je tenminste lid bent van de HARC. Zo niet, dan betaal je € 125 (even lid worden dus). Groep 2/3 (race-auto's) rijdt vier sessies en daarvoor betaal je als lid € 185 en anders € 270. Dan zijn er nog de monoposto's en Lotus7achtigen in Groep 4. Ook die rijden vier sessies tegen een tarief van € 160 voor leden of € 220 voor niet-leden. De perfecte gegenheid om je racer op punt te zetten voor de HZT, of om gewoon weer eens lekker te komen rijden. Vooraf online inschrijven op onze website wordt zeer gewaardeerd. Klik HIER voor het tijdschema.

HZT

Volop actie tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy
In tegenstelling tot wat we eerder ten onrechte opschreven, hebben we in 2017 natuurlijk de 41ste editie van ons oudste evenement, de Historic Zandvoort Trophy! We brengen een mooi programma met vier verschillende raceklassen. Het NK HTGT heeft zijn aftrap al gehad, voor de MG Triumph Competitions, het NK GTTC en het NK 82-90 vormt de Historic Zandvoort Trophy de seizoenstart. De inschrijflijsten zijn goed gevuld (in sommige gevallen zelfs bommetje vol!) en de coureurs staan te trappelen. Dat mag u niet missen! Als HARC-lid hoeft u geen kaarten te bestellen, want u krijgt zoals gebruikelijk een e-ticket toegestuurd. Wij hopen u te verwelkomen in de HARC Hospitality. Kijk voor het tijdschema op de website.

Hheim AUB DEZE GEBRUIKEN

Hockenheim here we come!

Aankomend weekend vindt op Hockenheim de 2017 editie van de Jim Clark Revival plaats. Voor veel Nederlandse historische coureurs is dit de start van het raceseizoen. Zo brengt de Youngtimer Touring Car Challenge twee volle velden aan de start: de grote kanonnen in het Autopassion YTCC en de iets kleinere kanonnen in het UPS4ALL YTCC. De coureurs komen niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa. Dan is er de Scuderia Alfa Classico, de Duitse component van de Alfa Challenge en ook hier zien we natuurlijk Hollanders aan de start. Hetzelfde geldt voor de BOSS GP en de Lotus Cup Europe en wie weet ook voor de FIA Lurani Trophy. Kijk voor alle info over de Bosch Hockenheim Historic - Jim Clark Revival op hun website.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet