Retro

Retro 1990: Emoties tijdens Paasraces op Zandvoort


Koni NK Productiewagens tot 2000cc: Toch nog een 1-2-3 voor Alfa
Tijdens de training wist de sterk rijdende Wout van Reenen de gevestigde Alfa-orde achter zich te houden. Na de start van de wedstrijd was er nogal wat chaos tussen de Alfa-rijders onderling. Frans Vörös verspeelde de leiding door met te koude banden direct teveel van zichzelf te eisen en teamgenoot Paul van Splunteren verging het al niet beter door in de Nissanbocht aangetikt te worden. De beide Alfa's vielen naar een vijfde en elfde plaats terug.

drietal-paas
Dit drietal maakte er een fraaie wedstrijd van, maar werd na afloop gediskwalificeerd.

Evert Bolderhey en Van Reenen werden zo door Alfa aardig in de kaart gespeeld. De Opel Kadett-rijder zou met tot op het canvas versleten banden als eerste over de finish gaan, maar werd na afloop afgekeurd, omdat de eindoverbrenging niet conform het reglement was.

caron-actie
Frank Caron bracht een schitterende en beloftevolle Peugeot 405 Mi-16 aan de start.

De als derde geklasseerde Frank Caron, met zijn gloednieuwe Peugeot 405 MI16, die een uitermate sterke race reed, werd voor eenzelfde delict uit de einduitslag geschrapt. Na een foutje halverwege de wedstrijd kwam Vörös goed op dreef en bezorgde het publiek in de slotfase aardig wat spektakel door eerst Caron te verschalken, om net 0,7 seconde te kort te komen om Bolderhey te verslaan. Na de diskwalificaties werd het uiteindelijk toch nog een 1-2-3 overwinning voor Alfa, met Vörös als winnaar voor Van Reenen en de teruggekomen Van Splunteren.

Eerste winst dit seizoen voor kampioen Berend Oeberius Kapteijn
In de klasse tot 1300cc kon kampioen Berend Oeberius Kapteijn, met zijn Suzuki Swift GTi, de eerste bloemen op het podium gaan afhalen voor de sterk presterende Citroën AX rijders Paul Broos en Ron Nobels. Fotograaf Don van der Vaart werd vierde voor de Suzuki Swift van Freddy de Jong. Gerrit Vink reed zijn Lada Samara naar de zesde plaats. De Winnaar van de eerste race Roger Ciapponi kwam niet aan de finish.

peter-koopman
Peter Koopman in actie met zijn Suzuki Swift GTi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet