Retro

Retro 1990: Emoties tijdens Paasraces op Zandvoort

start-toerwagens

Hans van de Beek had de beste start maar Cor Euser maakte gelijk korte metten met de poleman.

Vuurwerk in klasse Koni NK Productiewagens boven 2000cc
De winnaar van de openingsrace Cor Euser maakt na één ronde korte metten met poleman Hans van de Beek. De Mazda-rijder beklaagde zich er na afloop over praktisch geen grip meer te hebben, maar was toch tevreden met zijn derde podiumplaats. Vanaf een zevende startplek werkte Mike Hezemans zich geleidelijk op naar een tweede plaats.

euser-hezemans
Mike Hezemans kwam nog heel dichtbij, maar Cor Euser won de race.

In de laatste twee ronden zorgden Euser en Hezemans voor een zinderende finale, waarbij Cor, die na 12 ronden geen remmen meer over had, in de laatste ronde bij het opkomen van het rechte stuk de Porsche nipt achter zich wist te houden. Mercedes werd door bandenproblemen geplaagd. Tijdens de vrije trainingen werd Arthur van Dedem het slachtoffer van een klapband en eenzelfde lot bleef ook Jeroen Hin tijdens de wedstrijd niet bespaard. Beiden klasseerden zich als respectievelijk vierde en achtste.

schade-van-krimpen
Schade bij Ger van Krimpen na een tik van Arthur van Dedem.

Ook de bij de openingsraces sterk sturende Ger van Krimpen kwam er dit Paasweekend niet aan te pas. Een tik die Van Dedem uitdeelde bevorderde ook niet bepaald de progressie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet