Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Historic Grand Prix opnieuw genomineerd voor Motorsport Event of the Year

hgp2016-vrijdag-3

De Historic Grand Prix van Zandvoort is in de International Historic Motoring Awards (IHMA) voor de vierde achtereenvolgende keer genomineerd voor Motorsport Event of the Year. De IHMA-onderscheidingen zijn een initiatief van het klassiekertijdschrift Octane en EFG Bank.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

Best Motorsport Event of the Year is een van de 12 prijzen die door Octane en EFG worden uitgereikt. Andere awards zijn onder meer Car of the Year, Motoring Event of the Year, Museum of the Year, Race Series of the Year en Restoration of the Year.

De nominaties kwamen tot stand door een publieksjury. Een vakjury gaat zich nu buigen over de nominaties en daaruit 11 winnaars kiezen. De jury bestaat uit onder meer coureur Derek Bell, auto-ontwerper Peter Stevens en verzamelaar Nick Mason. De winnaar van de Car of the Year Award wordt door een internetstemming bepaald.

hgp2016-zondag-10

Het succesvolle historische evenement op Zandvoort hoorde de afgelopen jaren keer op keer bij de nominaties voor Motorsport Event of the Year. In de voorgaande jaren werd de prijs gewonnen door de Silverstone Classic, de Le Mans Classic en de Monterey Motorsports Reunion op Laguna Seca.

Dit jaar zijn de tegenstrevers van Zandvoort opnieuw deze drie eerdere winnaars, met daarbij het Eifel Rallye Festival, het Lime Rock Historic Festival en Dragstalgia.

Op 17 november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een gala-avond in de Guildhall in Londen.

De Historic Grand Prix is overigens niet de enige nominatie van Nederlandse origine. Ed Heuvink werd met zijn boek The Original Ford GT1010 genomineerd voor Best Publication of the Year. Een van de genomineerde auto's – de Pegaso Z-102 Berlineta ENASA Cúpula – is onderdeel van de Louwman Collection.

Reacties

    • 3
    • 3
     
    Anonieme gebruiker 18 oktober 2016 21:24

    Neem maar van mij aan dat Zandvoort niet gaat winnen. Was echt een teleurstelling dit jaar.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet