Retro diversen

Retro: Sportieve Citroëns bijeen in Moulins

IMG 0881

De CX werd eind jaren zeventig en begin jaren tachtig door Citroën in de rallysport ingezet. Daarna volgde de Visa, die ook in Nederland in rally's uitkwam.

IMG 2067

De Fransman Patrick Lapie begon medio jaren zeventig zijn loopbaan in de 2CV Cross, maar stapte daarna over naar de rallysport en reed als fabrieksrijder voor Citroën een aantal wedstrijden. Zijn grootste wapenfeit was het winnen van de Rallye Mille Pistes met een CX in 1981. Ook hij is al een aantal jaren trouw bezoeker van Citroracing Historique.

IMG 1515

De Française Sylvie Seignobeaux komt ook ieder jaar. Zij won in 1984 de Trophée Visa Féminin, een speciale competitie die Citroën had uitgeschreven voor vrouwelijke deelnemers in de rallysport. Het jaar erna reed Seignobeaux met een officieel ingeschreven Visa Mille Pistes, een versie met vierwielaandrijving. Die auto, hier voor een Visa Chrono, is nog steeds in haar bezit.

IMG 2455

Met een BX of een Visa GTi kun je ook aardig vlot het circuit over.

IMG 2504

Xsara in fabrieks-kleuren, maar wel een straatversie.

IMG 2081

C2 in rallyversie.

IMG 2188


Saxo's in de paddock.

IMG 1200

En een Saxo op de baan.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Racing-Fan 28 juli 2016 15:48

    Die AX Superproduction lijkt me wel een bommetje op wielen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet