HARC

HARC: HARC Nieuws Juni - NK’s, YTCC en MG’s in actie op Spa Summer Classic

Spa

Aankomend weekend is het weer tijd voor de Spa Summer Classic. Nagenoeg iedereen die een historische racer in zijn garage heeft staan komt naar dit evenement om te racen op de geweldige historische baan van Spa-Francorchamps. Er zijn maar liefst vier Nederlandse raceklassen van de partij, het NK HTGT, NK GTTC, de MG Competitions en de YTCC.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Het YTCC veld is enorm dankzij een samenwerking met de Franse GT Classic klasse, met daarin spectaculaire auto's zoals Dodge Vipers. Ook de MG's rijden volle bak als onderdeel van een groot veld en de twee NK's hebben evenmin te klagen over het aantal inschrijvingen. Het feest begint vrijdag om 9:00 en duurt tot zondag 18:00. Kijk voor meer info op de website:

www.spasummerclassic.com

TIJDSCHEMA

VR

Terugblik Vrij Rijden Dag 17 juni

De thuisblijvers kregen ongelijk, want zoals vaak was het in Zandvoort prima weer ondanks de sombere weersverwachtingen. De zeewind blies de wolken het binnenland in zodat het daar regende terwijl wij genoten van een zonnige dag. In groep 4, de monoposto's, waren er weer lekker veel deelnemers met mooie auto's. En niet alleen uit Nederland maar ook uit omliggende landen kwamen de enthousiaste éénzitter rijders. Bedankt jongens! In groep 2 en 3 bleef de opkomst wat achter– moeten die raceauto's niet getest worden? De volgende HARC Vrij Rrijden is op vrijdag 30 september. Zet het in je agenda!

Assen

HARC programma 2017
Volgende week praat het HARC-bestuur met de directie van het TT-circuit met het oog op onze terugkeer naar Assen met een volledig historisch race-evenement in 2017. We zijn positief gestemd over de uitkomst. Daarna hebben we alles op een rij voor wat betreft de mogelijkheden voor 2017 en zullen we de rijdersgroepen uitnodigen voor een nieuw overleg, zodat we onze plannen en agenda's voor 2017 vroegtijdig kunnen afstemmen.

Zweden

Jasper Izaks en Max Boodie winnen in Zweden
Het Gellerasen circuit in Karslkoga was het toneel voor de Velodromloppet Historic GP. Een flinke Nederlandse delegatie was afgereisd naar Zweden, met onder meer Michel Opreij, Ron Verzijlbergen, Harmen van Putten en Frans van Maarschalkerwaart. Michiel Campagne pakte een derde plaats achter onder meer Kaj Dahlbacka (in Michiel's oude Corvette Grand Sport) en werd tweede in de 40 minuten race. Frits Campagne werd derde in de tweede race voor dikke toerwagens, een race die gewonnen werd door Max Boodie in zijn Ford Mustang. De meest succesvolle Nederlander van het weekend was Jasper Izaks die met de Fiat Abarth 1000 beide races om de 1000 cc Cupen won en ruim 30 tegenstanders in Mini's, Fiats en snerpende Saabs achter zich liet. Proficiat! Een reportage is te vinden in het aankomende nummer van Retro Racing Magazine

Lelystad

HARC op Nationale Oldtimerdag Lelystad

Vaderdag was een mooie zonnige dag en dus kwamen er duizenden mensen naar Lelystad voor de Nationale Oldtimerdag. De meeste daarvan kwamen ook even buurten op de gecombineerde stand van de HARC, CPZ en de HGP. We hadden een aantal mooie racewagens staan waaronder een Bugatti 35, Grac Formule Renault, Ford Mustang, Austin Healey en diverse Porsches en dat wist het publiek zeer te waarderen. Iedereen die een auto beschikbaar heeft gesteld hartelijk dank voor de medewerking!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet