Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
HARC

Retro: Groeten van de Historische Zandvoort Trofee 2016


14

Meestal geen goed teken als drie man onder de motorkap van een Lotus kijkt. In dit geval loos alarm. Wat een mooi exemplaar!

15

Na de Manta- en Capri-generatie volgden de CRX- en de petjes-achterstevoren-boyracers. Nu komen de GTI's van Franse bodem aan de beurt.

hzt16-sat-2

hzt16-sat-37

hzt16-sat-38

hzt16-sun-45

Ook voor de liefhebbers van klassiek transportmaterieel was er genoeg te genieten.

hzt16-sun-15

Al had sommig historisch transport oorspronkelijk een andere functie...

hzt16-sun-51

Bob Stevens was de held van de eerste NK HTGT-race: in zijn Elan reed hij van de elfde naar de derde plaats. Ook de Porsche van Patrick Koel en de Chevy van Tom Kuiper moesten eraan geloven.

hzt16-sun-56

Of het zondagritjes waren, zijn twee simpele overwinningen? Hart: "Nee, ik heb wel doorgereden, hoor. Ik wilde graag onder de twee minuten komen, maar het lukte maar niet. In de training reed ik nog 1.59.3, 1.59.3, 1.59.3, maar in de races wilde 't niet. In de tweede race heb ik zelfs nog nieuwe banden gemonteerd, maar ik kan je zeggen: dat maakt geen reet uit!"

hzt16-sat-64

"Misschien omdat 't vandaag warmer was dan gisteren", vervolgde Hart, "misschien rij ik in de race toch iets behoudender. Want in de kwalificatie ga ik er toch altijd wel echt voor." (Het voetje van de vloer in de MGB is overigens van Niek van Gils.)

hzt16-sun-68

Hans Hugenholtz had wel een verklaring. "Die nieuwe banden komen inmiddels uit de Portugese fabriek en die zijn gewoon minder. Maar ik vind 't niet erg, hoor, als David zegt dat nieuwe banden niet helpen. Dan wil ik ze wel!" Bij Hugenholtz zien we Jacques en Henny Albers. De vader van Marcel Albers was zielsgelukkig door het bericht dat hij van circuitdirecteur Erik Weijers had vernomen: "Voor de Marcel Albers Memorial Trophy tijdens de Pinksterraces zijn er inmiddels 70 inschrijvingen. Een absoluut record voor één enkele klasse! Het zijn er zoveel dat er in heats en een finale moet worden gereden." Dat vinden wij niet erg, want dat hoort best wel heel erg bij Formule Ford...

hzt16-sun-67

Michiel Campagne was alleen voor de nazit gekomen, bijna een traditie op de Historische Zandvoort Trofee. Zijn Corvette Grand Sport krijgt hij maar niet onder de geluidsnormen. En nu heeft hij er nog een veel lawaaierige auto bij gekocht. "Ik ga met een Spice-Chevrolet de Le Mans Classic doen! 9000 euro inschrijfgeld voor 45 minuten racen, maar zo'n IMSA GTP-auto is 't waard. Op de Spa Classic doe ik de training, dan op Dijon in juni voor het eerst racen. Hopelijk ben ik dan genoeg voorbereid voor Le Mans."

hzt16-sun-69

En toen was het tijd om op te ruimen. De auto van Frans van Maarschalkerwaartgaat op de trailer. Op naar het volgende evenement.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet