Retro

Retro 2006: Jeroen Bleekemolen voelt zich Superman tijdens A1GP Zandvoort


Gevolg is een safetycar-situatie. Dit pakt gunstig uit voor Bleekemolen, die zodoende achteraan bij de grote groep kan aansluiten. Virtueel ligt hij dan al op een toppositie.
Als het vervolgens ook nog eens gaat regenen, blijkt eens te meer hoe goed Bleekemolen de baan kent en hoe uitstekend hij kan rijden.

 bandenwissel1_8584

 bandenwissel2_6229

Inmiddels op regenbanden weet hij liefst drie keer een tegenstander in de Tarzanbocht te verschalken. "Ik kwam steeds met hogere snelheid de Arie Luyendijk-bocht uit, drukte vervolgens de powerboost in en kon dan buitenom in Tarzan een plekje opschuiven.’’

 leiding_9087

In de 26ste van in totaal 41 ronden pakt de feloranje bolide de leiding. Het publiek, dat zich toch alles behalve afzijdig had gehouden, springt, host, schreeuwt en juicht. Vijfenzeventigduizend man doen Zandvoort zo schudden, dat mensen zich hardop afvragen of er door seismologen niet een heel klein aardbevinkje wordt registreerd.

 publiek_8639

"In de regen was ik de snelste en dat hadden alle supporters ook door'', vertelde Bleekemolen achteraf. Hoewel zijn wagen veel decibellen produceert, wist hij precies hoe zijn fans reageerden. "Ik hoorde iedereen gillen, zag de duinen continu bewegen. Geweldig. Zoiets doet ongelooflijk veel met je.

 regen_8580

Aan de ene kant kan het afleiden, maar anderzijds geeft het je een enorme boost. Ik voelde me superman.''
Bleekemolen lijkt regelrecht op een sensatie af te stevenen. Het circuit verandert in de slotfase echter in een casino, omdat de baan snel opdroogt. "En dan moet je gokken. Kom ik naar binnen voor slicks of blijf ik doorrijden op regenbanden? Omdat ik boven me weer een donkere wolk zag, kozen we voor het laatste.''

 tijden_8647
A1 Team Nederland vergelijkt de onderlinge tijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet