Retro

Retro 2006: Jeroen Bleekemolen voelt zich Superman tijdens A1GP ZandvoortJeroen Bleekemolen heeft dit weekend geen enkele moeite om zijn bolide op de baan te houden. Het kiezen van de juiste strategie tijdens de kwalificatie, blijkt echter nog wel een probleempje. Bleek en zijn oranje A1 team opteren om tijdens de tweede en derde van in totaal vier kwalificatiesessies (van elk één flying lap) voor de nieuwe banden te kiezen.

 banden_6234

Dat zorgt ervoor dat ‘Bleek’ lange tijd op de derde plaats staat. Maar omdat liefst zes concurrenten hun nieuwe bandjes netjes gespaard hebben voor het laatst en een supersnelle slotronde neerzetten, zakt Bleekemolen terug naar plek negen. Zijn startpositie voor de sprintrace die zondag om elf uur zal beginnen.

 zaugg_7361
Blijdschap bij Adrian Zaugg van Team Zuid-Afrika.

Bleekemolen hoeft zaterdagmiddag dan ook niet naar de persconferentie, waar de topdrie van de kwalificatie tekst en uitleg geeft over de prestaties. Tijdens die PC vraagt de Mexicaan Duran zich hardop af waarom de Zuid-Afrikaan Zaugg hem de pole-position heeft afgesnoept. Als aan het eind van het verplichte nummer gevraagd wordt of er in de zaal ‘any questions’ zijn en de aanwezige journalisten stil blijven, pakt de Mexicaan brutaal het woord om Zaugg wat belangrijke informatie te ontfutselen. "Zeg Adrian, met welke versnelling ging jij eigenlijk die chicane door?'' Een antwoord krijgt Duran niet, de lachers op zijn hand wel.

Racing Day
Het wordt zondag. Racing Day! Omdat de eerste A1-manche al om 11.00 uur zal beginnen, komen de verwachtte 75.000 bezoekers zeer vroeg naar het circuit.

 trein_5145

Op het station van Haarlem ontstaat voor de trein naar Zandvoort een wachttijd die oploopt tot anderhalf á twee uur. Het is gekkenhuis.

 ingang_5159
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet