Retro

Retro 2006: Jeroen Bleekemolen voelt zich Superman tijdens A1GP Zandvoort


De grootste concurrent, de Duitser Niko Hülkenberg, opteert echter voor een extra pitbezoek en droogweerbanden. Dat blijkt later de winnende keuze. Hoewel een stop veel tijd kost, maakt 'de Hulk' die verloren tellen in het slot meer dan goed. Bleekemolen heeft gegokt en verloren. En moet vervolgens ook nog de bolides van Team USA en Australië laten passeren en finisht op 35 seconden van de winnaar als vierde.
Vlak na de finish komt er wel een vloek over de lippen van Bleekemolen. Hij geeft tevens een beuk op zijn stuur uit frustratie.

 jeroen_op_auto_9633

Maar de teleurstelling dat hij in de allerlaatste ronde van het podium is gestuiterd, wordt snel uitgewist. Bleekemolen bedankt het publiek na zijn uitloopronde met het draaien van donuts voor de hoofdtribune, wordt door zijn monteurs op de schouders genomen en hoort zijn snel groeiende fanclub 'Jeroentje bedankt' scanderen.

 schouders_9293

 hekken_9301

"Normaal ben ik heel rustig, maar nu klom ik zelfs de hekken in. Mooi hè.''
Bleekemolen maakt een opvallende periode in zijn loopbaan door. Anderhalve maand geleden was het nog exit Bleekemolen bij de DTM. "En nu ineens krijg ik deze kans, stap ik in en rijd ik zo mee met jongens die op weg zijn naar de Formule 1.''

 lammers_schouders_9373

Ook Jan Lammers is na afloop dol van vreugde. In het begin van de week was hij nog de meest geplaagde teambaas van alle A1GP-ploegen, maar na afloop van de hoofdrace op zondagmiddag gaat hij voor een uitzinnige hoofdtribune op de schouders bij Bleekemolen en diens broer Sebastiaan. "Een vierde plaats van Jeroen is geweldig'', stelt de 50-jarige Zandvoorter.

 lammers_9318

"En dan moet je bedenken dat we nog hadden kunnen winnen ook.'' Doodvermoeid maar opgelucht kijkt Lammers zondagavond terug op meer dan bewogen dagen en een week waarin hij een paar nachtjes oversloeg. "We begonnen natuurlijk vol commotie met het afhaken van Jos Verstappen. Dan moet je snel een beslissing nemen en hebben we Jeroen in de wagen gezet.'' En met succes. Zowel qua prestaties als de interactie met het oranje-publiek. "We hebben het fenomeen A1 en Jeroen mooi kunnen presenteren aan Nederland. Het was haast eng hoeveel mensen er waren en hoe enthousiast men was.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet