Retro

Retro 2006: Jeroen Bleekemolen voelt zich Superman tijdens A1GP Zandvoort


 lammers_jeroen_8215

Gelukkig heeft elk nadeel ook z’n voordeel. Volgens Jan Lammers is het voor ieder mens ook wel eens goed om tegenslag te hebben. Een mindere periode kan een positieve uitwerking hebben op je vorming als mens of sporter. Het dwingt je na te denken over nieuwe dingen. En als je dan ook nog een beetje geluk hebt, een nieuwe kans ziet en krijgt, dan moet je die pakken ook.
Dat geluk kreeg Bleekemolen afgelopen dinsdagavond laat, toen eerste rijder van Team Nederland Jos Verstappen er financieel niet uitkwam met Lammers en met veel bombarie opstapte. De teambaas twijfelde niet en vroeg Bleekemolen de klus te klaren. De 24-jarige Aerdenhouter bedacht zich geen moment. Internationaal op topniveau racen in gelijkwaardig materiaal, op die kans had hij al zijn hele leven gewacht.

 neus_8079

Op vrijdag, de eerste dag dat de A1-bolides daadwerkelijk de baan van Zandvoort opgaan, blijkt binnen de kortste keren dat Bleekemolens deelname én de Grand Prix een succes zullen worden.

 jeroen_helm_8371

De doemdenkers die stellen dat het afhaken van Verstappen voor de eerste A1GP op Nederlandse bodem desastreuze gevolgen zou hebben, komen bedrogen uit.

 jan_jeroen_5781

‘Bleek’ draait tijdens de ‘rookie sessies’ niet alleen al meteen zeer goed mee op het asfalt, bovendien krijgt de last-minute-vervanger na de training van de fans op de hoofdtribune een staande ovatie.

 vrijdag_6303

"Het is nu al zo druk en wat een enthousiasme'', verbaast Bleekemolen zich. "En het is pas vrijdag!''
Het circuit is inderdaad opvallend goed gevuld voor een openingsdag van een raceweekend. "Ik hoor 30 tot 35.000 toeschouwers'', vertelt Jan Lammers met zijn karakteristieke glimlach. "Dat is voor Zandvoort een absoluut record voor een vrijdag.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet