Retro

Retro 1989: Spanning en sensatie op 'Interim-circuit' tijdens het Marlboro Racefestival

crash-renault
Eric van Vliet doet een poging de Renault van Ann Holvoet te bespringen.

Marlboro racefestival: Spanning naar kookpunt bij Benelux Cup Renault 5 Turbo
De Benelux Cup Renault 5 Turbo gaat zijn beslissende fase in. Met twee races achter elkaar op het circuit van Zolder voor de boeg lopen de spanningen tot een kookpunt op. Nog minstens acht rijders komen, al dan niet met een beetje geluk, voor de titel in aanmerking. Dat is een verrassing van de eerste orde, net zoals dat het dit jaar de Nederlanders zijn die de dienst uitmaken. Maar er zijn meer opvallende zaken gebeurd. Rijders waarvan verwacht werd dat ze het heel goed zouden doen, bakten er weinig van, anderen die uit het zicht waren zijn ineens weer voorin te vinden. Raymond Coronel kan in theorie nog kampioen worden, maar zijn kansen zijn wel erg klein geworden sinds hij twee races niet heeft kunnen scoren. Eén keer werd hij gediskwalificeerd en meteen daarop werd zijn voorwaardelijke straf van twee wedstrijden uiteindelijk definitief. Voor het Marlboro Festival mocht hij onverwachts meedoen en was daardoor extra gemotiveerd.

raymond-op-kop
Raymond Coronel deed zichzelf dit jaar de das om maar is momenteel wel de snelste van het veld.

Dat bleek ook wel want hij scoorde een 'grand slam'. Snelste trainingstijd, eerste over de meet en de snelste wedstrijdronde. Achter hem speelde zich een boeiend gevecht af tussen Valentin Simons, Frank Caron, Jip Coronel, Frans Verschuur en Hendrik-Jan de Vries.

zandhappen
Harm Alken had dit jaar handen en voeten nodig om het hoofd boven water te houden.

Leen de Groot verdween meteen met pech uit de kopgroep, een ongemak dat later ook Claude Watteyne en Valentin Simons zou overkomen. John Postmaa zag zijn kampioenschapskansen ineens gereduceerd doordat hij te vroeg startte en met een minuut straftijd werd beloond.

renault-hangen
Lekker meehangen in de Tarzanbocht

Ook de strijd in de Junior Cup gaat naar een kookpunt. Tom Meylink keek lange tijd tegen de achterzijde van de auto van Jeannot Boesen aan maar wist zijn grote concurrent één ronde voor de finish te verschalken. Hendrik-Jan de Vries werd eerste, gevolgd door Oscar Middeldorp.

racefestival-podium-clio
Het podium van de Renault race, met een onverslaanbare Raymond Coronel op het hoogste treetje.
Links Frank Caron en rechts Jip Coronel.

frank-caron

Frank Caron was blij met zijn tweede plaats.

samson-team
Het Samson Renault 5 Turbo team bij elkaar voor de groepsfoto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet