Retro

Retro 1989: Interim-circuit brengt leven in de brouwerij op Zandvoort

480 ascona-start2

Opel Ascona Cup/ADAC Festival
De laatste race van de dag bracht meteen de meeste opwinding. Niet alleen door de hevige strijd om de kop maar ook omdat achtereenvolgens Cees Glansdorp en Wout Wanningen hun auto's verbouwden in de Gerlachbocht. Aan kop streden Patrick van Dissel, Michael Thung en Jan van Rijn een verbeten strijd om de overwinning.

480 ascona-strijd

Hele kleine stuurfoutjes gaven uiteindelijk de doorslag en voor de buitenstaander was het een lust om te zien hoeveel nog onbekend talent in de Ascona Cup rondstuurt. Michael Thung en Salvatore Santisi zijn wat dat betreft uitstekende vaandeldragers.

480 alfa-start-adac

Squadra Bianca/ADAC Festival
Patrick Huisman was weer de snelste in de training geweest en voor de vijfde achtereenvolgende keer ging hij als eerste over de meet. Toch was het Peter Gerhards, die voor de eveneens vijfde keer als tweede finishte, die de titel greep als gevolg van de eerdere afkeuring van Huismans Alfa. Tijdens de start speelden zich chaotische taferelen af toen diverse rijders er verschillende interpretaties van de (Duitse) start op na hielden. De helft van het veld stoof er met vol geweld vandoor, de andere helft begon aan weer een opwarmronde. Gelukkig werd meteen code-rood gegeven en kon het hele veld toch nog ordentelijk de race in, een race die verder weinig opwindends met zich meebracht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet