HARC

HARC nieuws November: Nieuw kampioenschap in de maak

480 hin kleur

De bouwjaargrens voor historisch racen is van oudsher tenminste 25 jaar. Dat betekent dat er al enige tijd ruimte is voor een nieuw kampioenschap, naast het NK HTGT (tot 1966) en GTTC (1966-1981). De periode na 1981 is die van de roemruchte groep A, met iconische auto's als de BMW M3 en Ford Sierra Cosworth. De HARC is in een vergevorderd stadium met plannen voor een kampioenschap voor toerwagens en GT's uit de periode 1981-1988. Binnenkort volgt hierover meer informatie. Heb je een toerwagen, GT of een cupracer uit deze jaren en zou je daarmee graag historisch willen racen? Dan hoort de HARC graag van je!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: HARC en archief Autosport.nl

480 start groep a

Geslaagde Vrij Rijden en Sponsordag

vrij rijdenDe HARC kijkt terug op een meer dan geslaagde Vrij Rijden en Vrienden van de HARC Dag. In de ochtend maakten velen van de gelegenheid gebruik om voor de laatste keer in 2015 hun auto de sporen te geven. 's Middags hebben de sponsors zich lekker uit kunnen leven, mede dankzij de Dutch Race Driver Academy die instructie gaf en de firma Molenaar die voor de drift-BMW's zorgde. Uiteraard kun je in 2016 ook weer vrij Rijden bij de HARC. Binnenkort zullen we de data bekendmaken.

Freddy van Sprundel kampioen NK GTTC


dantumaWe tipten hem al als opkomende man en tijdens de Westfalen Trophy op de Nürburgring maakte hij dat waar. De snelle Belg Freddy van Sprundel is de nieuwe kampioen in het Dantuma NK GTTC. Met twee sterke races scoorde hij ruim voldoende punten om Leonard Stolk in de stand te passeren. En passant maakte hij daarmee met zijn Escort RS1600 een eind aan de Porsche-dominantie van de afgelopen jaren in het kampioenschap voor toerwagens en GT's gebouwd tussen 1966 en 1981.

Motorsport Awards

motorsport-awardsHet was een drukte van belang bij de International Historic Motoring Awards in Londen. Er waren maar liefst vier Nederlandse kanshebbers in de diverse categorieën: de Winter Trial was genomineerd voor Rally of the Year, Jurriaan en Lennart Schouwenburg hadden twee nominaties met Strada e Corsa, voor de 1954 Fiat 8V Supersonic Ghia Coupe als Restoration of the Year en ook nog eens als Specialist of the Year en de Historic Grand Prix Zandvoort was opnieuw genomineerd voor Motorsport Event of the Year. Helaas is geen van de Nederlandse genomineerden in de prijzen gevallen. Volgend jaar nieuwe kansen!


Alexander Schlüchter kampioen NK HTGT

schluchterDe RGB Saisonfinale vormde net als vorig jaar de afsluiting van het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen, het nationaal kampioenschap voor toerwagens en GT's gebouwd voor 1966. Voorafgaand aan de laatste twee races was er nog een handvol kanshebbers, maar zolang lijstaanvoerder Alexander Schlüchter beide races uitreed, kon hem weinig gebeuren. Zo geschiedde en de Duitse Lotus Elan-coureur mocht zich na afloop van de tweede race kampioen noemen. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Norbert Gross in zijn Ford Falcon, race twee leverde een prachtige overwinning op voor Sander van Gils, die met zijn Lotus Elan de dominante V8-brigade het nakijken gaf.

cadeauCadeau-ideeën voor de feestdagen

Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen? Wat dacht je van toegangskaarten voor de Historic Grand Prix Zandvoort op 2, 3 en 4 september 2016? Er is een speciale geschenkverpakking verkrijgbaar met twee toegangskaarten en een voucher voor het programmaboek. De prijzen beginnen bij 45 euro. Zo begint de voorpret al onder de kerstboom, of met Sinterklaas.

Bestellen doe je op:

www.historicgrandprix.nl/cadeau

Of wat dacht je van een lidmaatschap van de HARC? Ook dat is een prachtig cadeau voor de liefhebber: Zes keer per jaar RTL GP Magazine in de bus, korting op de Historic Grand Prix en de Vrij Rijden Dagen en gratis toegang tot onze andere race-evenementen, inclusief een broodje en een drankje.

Alle informatie hierover is te vinden op www.harc.nl/lid-worden


Licentie verlengen

Nieuws van de KNAF: vanaf dinsdag 1 december is het weer mogelijk om de licentie(s) te verlengen. In de eerste week van december krijgen alle rijders de aanvraagformulieren voor de 2016 licentie thuisgestuurd. Ook zijn de formulieren vanaf 1 december beschikbaar op de website www.knaf.nl. Uiteraard is het ook weer mogelijk om de licentie te verlengen op een KNAF Licentiedag. Tevens kunnen rijders hier de medische keuring laten doen. De KNAF licentiedagen zijn op 13 januari in Hengelo, 20 januari in Vught, 27 januari in Hoofddorp, 30 januari in Leeuwarden en 6 februari in Nieuwegein. Kijk voor alle info op de KNAF-website.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet