Masters Historic Racing

Retro: Groeten van de Spa Six Hours 2015


spasixhours15-sat-117

Met DHG Racing ging het daarentegen uiterst voorspoedig: urenlang lag de Cobra tweede.

spasixhours15-sat-118

Hoe lang nog?

spasixhours15-sat-120

Te lang voor Mark Dols. Geen koplampen, geen ruitenwissers. Ergens kortsluiting in de kabelboom, en vind dat maar eens. Egbert Kolvoort knutselt daarom een by-pass in elkaar zodat in ieder geval de ruitenwissers werken. "Ik rij niet zonder ruitenwissers", zegt Dols. "Ik doe dit niet voor het geld, ik heb vrouw en kinderen, dus ik ga geen onnodig gevaar lopen."

spasixhours15-sat-121

Kijk, een schutbord met benen!

spasixhours15-sat-100

Twee pitboxen verder heerst juist een opperbeste stemming. Sjoerd Peereboom en Jasper Izaks vieren alvast het mooie resultaat: tot tien minuten voor het eind voeren ze hun klasse aan...

spasixhours15-sat-126

...totdat teamgenoot Tom Smith toch zijn meerdere moet erkennen in de 911 van Mark Bates en Sean McInerney. Die het natuurlijk ook van harte is gegund.

spasixhours15-sat-129

13e algemeen en tweede in de klasse is desondanks een droomresultaat. Zoals Simon Hadfield eerder zei: "De Six Hours wordt steeds professioneler, er gaan grote bedragen om bij de snelste GT40's. Het is jammer dat de kleintjes een beetje worden weggedrukt. Ik zit in de FIA-commissie die daarover gaat en ik zou er eigenlijk paal en perk aan willen stellen." Maar Simon, daar op de 13e plaats rijdt een MGB rond van drie jongens die worden gesponsord door de plaatselijke kroeg! "Wat? Echt? Dat is geweldig, wat een helden. Kijk, dat maakt historisch racen nou zo leuk."

spasixhours15-sat-125

Pastorelli, Hart en Van der Lof op weg naar het podium voor hun beker.

spasixhours15-sat-128

En de sjampoepel.

spasixhours15-sat-131

Maar de blijste mensen van de avond zijn toch James Littlejohn en Roger Wills: de winnaars van de Six Hours van 2015.

spasixhours15-sat-133

Het was een mooie avond...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet