Masters Historic Racing

Retro: Groeten van de Spa Six Hours 2015


spasixhours15-sat-13

En daar hebben Armand Adriaans. Die bulkte van de plannen voor 2016. "Ik ga drie volle kampioenschappen doen: NK HTGT, de Touring Car Masters en Peter Auto. Dat heb ik ook in 2008 al eens gedaan. 20 weekenden aan de bak! Weer een keer vol knallen, ik heb er zin in."

spasixhours15-sat-15

spasixhours15-sat-14

De Cobra van DHG was intussen alweer iets strakker opgelapt dan op Goodwood zelf. De auto verdiende nog niet de schoonheidsprijs, al verdiende het oplapwerk zelf die prijs wel. Knap gedaan toch? "Je gaat toch niet de mooie kant van de auto op de foto zetten, hè?" grapte monteur Kurt van der Hoek.

spasixhours15-sat-50

Collega Harold App werkte intussen vriendelijk mee aan de fraaie compositie van deze foto.

spasixhours15-sat-24

Onderweg naar de andere pitstraat stuitten we op dit moois: de Vlaamse Mazda-dealer Van Herck – ook bekend uit de Supercar Challenge – had uit Japan twee schitterende R100's laten overkomen, compleet met Japanse pilotage. Ze reden achteraan mee in de 70s Celebration-race, maar wat een genoegen om ze te zien (en te horen).

spasixhours15-sat-31

Zo veel geluk bracht deze Montreal blijkbaar niet, als hij te koop staat.

spasixhours15-sat-92

Iets meer dan drie paarden in deze trailer.

spasixhours15-sat-33

Gratis mede te nemen: reclame voor het nieuwe project van Sjoerd Peereboom, classiccarratings.com. De stickers voor die website waren het enige nieuwe op de MGB die hij opnieuw deelde met Jasper Izaks en Tom Smith. 'Never change a winning team' bleek later op de dag desondanks het juiste motto voor het trio.

spasixhours15-sat-34

Most unlikely Spa Six Hours competitor?

spasixhours15-sat-35

Maaskantje op Spa? "Nou onze team, jongûh!" (Maar nee, het bleek een Franco-Catalaanse samenwerking.)

spasixhours15-sat-36

Ook even buurten bij Mark Dols. Zijn MGB-blokje zat lekker in de olie. "We hebben 'm net gevimd." Gevimd? "Ja, 't is nergens meer te krijgen, maar het werkt perfect. Vim erin, even goed schuren en klaar. Vim met citroengeur, dus hij ruikt ook nog lekker fris!" En gaan jullie het Peereboom en Izaks nog lastig maken? "Nee, dat gaat echt niet lukken. Vooral Jasper is veel te snel."

spasixhours15-sat-37

Het blijft een plaatje, de Project 214 van Wolfgang Friedrichs.

spasixhours15-sat-39

Die een machtige aanzuigende werking heeft op zijn bewonderaars.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 september 2015 13:06

  Die dikke J2: ik sprak de eigenaar "That's 6.6 litres and well over 400 brake right there sir." Kanone!

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 september 2015 13:10

  Montreal: nog nooit een racer gezien. Magistraal. Mk2 Jaguar: vlak voor m'n neus brak de achteras in 2. Bizarre toestanden weer zo vlak na het uitkomen van La Source. Tja, wie gaat er nu wel van het gas als er gele vlaggen zwaaien? Gr, Albert

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 september 2015 13:13

  Ik sprak Jeremy Welch en Chris Harris even kort over deze weergaloos gave (en hagelnieuwe) Low Drag: ik heb Jeremy nog nooit zo trots gezien en Chris - did-you-see-that-Montreal? - Harris: "Nah, did not drove it yet. It's business as usual so we should be good." In de race knapte de as #Top10NextYear? Gr, Albert

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 september 2015 13:24

  Minshaw baalde enorm dat ie z'n groene Lola T70 Mk3B had verkocht. "A bit silly and a huge regret." Nu heeft ie er weer een. Best een rappe rijder. Ik miste de Birdcage ;( Gr, Albert - tot volgend jaar!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet