Retro diversen

Retro: British Race Festival verwelkomt ruim 60 unieke pre-war auto’s

480 brf1

Het British Race Festival biedt een prachtig overzicht van raceauto's en sportscars uit de jaren '20 en '30. Ruim 60 pre-war auto's nemen deel aan de Vintage Revival Zandvoort, een serie van acht circuitdemo's. Elke deelnemende auto is bijzonder, maar dat weerhoudt veel bestuurders er niet van om flink gas te geven. Het British Race Festival vindt op 3 en 4 oktober plaats op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR en Co van der Gragt

header-brf


Raceauto's en volbloed sportscars horen thuis op het circuit. Dat geldt ook voor historische exemplaren. Tijdens het British Race Festival, op 3 en 4 oktober, worden de bezoekers getrakteerd op een rijdend overzicht van twee decennia vooroorlogse auto- en autosportgeschiedenis.

480 brf2

De Dutch Vintage Sports Car Club, samen met Circuit Park Zandvoort de organisator van de Vintage Revival Zandvoort, verwacht een zeer afwisselend deelnemersveld. De meeste deelnemende auto's zijn van Britse merken zoals Riley, Alvis, MG, Bentley en Austin. Ook de 'all British' Lagonda en Singer komen in actie.

480 brf3

De Vintage Revival Zandvoort verwelkomt ook auto's uit andere landen. Met naar verwachting acht auto's is Bugatti heel goed vertegenwoordigd.

Acht demo's
De Vintage Revival Zandvoort verzorgt maar liefst acht demo's, eerlijk verdeeld over de zaterdag en de zondag. Het grote deelnemersveld is in tweeën gesplitst op basis van snelheid. Dat betekent dat met name de bestuurders van de Grand Prix-auto's hun bolides de sporen kunnen geven. Een tip voor de bezoekers van het British Race Festival: bekijk de demo's bij een bocht. Daar kunt u goed zien hoe hard de bestuurders moeten werken om hun vooroorlogse auto over het circuit te sturen.

Tussen de demo's door zijn de auto's in het voor alle toeschouwers toegankelijke rennerskwartier te bezichtigen.

MG5D3629

Races en merkenclubs
Het programma van het British Race Festival bestaat verder uit races van klassieke Mini's, De Company Box Youngtimer Touring Car Challenge, een klasse voor Britse toerwagens en GT's en de formuleauto's van Historic Monoposto Racing. Deze vier raceklassen komen elk twee keer in actie. Daarnaast geven circa 15 Britse merkenclubs acte de présence.

poster british

Toegang vanaf € 12,50
Een toegangskaart kost in de voorverkoop slechts € 12,50 voor een dag en 20 euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Elke toeschouwer is ook welkom in het rennerskwartier. Bezoekers die met hun Britse auto naar het British Race Festival komen, hebben voor 30 euro zowel een parkeerkaart als twee toegangskaarten. Voor slechts tien euro extra mogen eigenaren van een Brits automobiel bovendien op het circuit rijden tijdens een vrijrijden sessie.

U kunt uw kaarten bestellen via www.britishracefestival.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet