Racing Shows

Autosport en sportieve auto's op de IAA in Frankfurt

IMG 6182
Een heel complex vol autonieuws tijdens de IAA 2015.

Aanstaande zaterdag, na twee pers- en twee vakdagen, opent de 66e editie van de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in de Duitse stad Frankfurt zijn deuren voor het publiek. Meer dan 200 wereldprimeurs kondigt de beursorganisatie met trots aan voor het evenement, waar tot en met zondag 27 september zo'n 900.000 bezoekers worden verwacht. Uiteraard pakken vooral de Duitse fabrikanten enorm uit op de tweejaarlijkse show, die ditmaal 'Mobilität verbindet' als motto heeft. Maar ook niet-Duitse merken zijn met flinke presentaties vertegenwoordigd. Anders dan op de RAI hoor je in Frankfurt nooit discussies of een merk wel of niet meedoet. Niemand kan het zich simpelweg veroorloven om in Europa's autoland nummer 1 op het appèl te ontbreken. Ook op het gebied van autosport is er genoeg te zien, aangevuld met een aantal sportieve noviteiten, zo constateerde AUTOSPORT.NL tijdens een uitgebreide rondgang over de beurs.

Tekst: René de Boer (vanuit Frankfurt, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 6312
De beurs kende een nogal turbulente start, vanmorgen om half negen, toen de nieuwe BMW-topman Harald Krüger bij zijn eerste grote publieke optreden onwel werd en ten overstaan van de verzamelde mondiale autopers in elkaar zakte. De persconferentie werd afgeblazen, maar Krüger maakt het naar verluidt inmiddels weer goed. Later volgde zonder plichtplegingen de onthulling van de nieuwe BMW M6 GT3 voor het seizoen 2016, die we eerder bij diverse gelegenheden al in camouflagekleuren zagen, maar nu dus echt in de BMW Motorsportkleuren. BMW verkoopt de auto aan klantenteams voor 379.000 Euro (excl. BTW).

IMG 6190
Bij Mercedes-Benz, dat als altijd een volledige hal tot zijn beschikking heeft, waarin je als bezoeker via een (tijdelijke!) roltrap, een van de hoogste in Duitsland, helemaal naar boven wordt gevoerd en dan in een rondgang de hele stand met bijna 80 auto's te zien krijgt. Waaronder deze Vision Gran Turismo, iets voor het gelijknamige computerspel.

IMG 6191
Realiteit is al wel de nieuwe Mercedes-AMG GT volgens het GT3-reglement van volgend jaar, met daarnaast natuurlijk het showmodel van de Formule 1-auto waarmee Mercedes-Benz de ene Grand Prix na de andere wint.

IMG 6248
Mercedes-Benz-sportbaas Toto Wolff en coureur Pascal Wehrlein, leider in de tussenstand van de DTM, onthulden de nieuwe Mercedes-AMG C 63 DTM, waarmee het merk volgend jaar aan de toerwagenserie deelneemt.

IMG 6263
De nieuwe Mercedes-Benz-DTM-auto voor het komende seizoen, met coureur Pascal Wehrlein ernaast.

IMG 6216
Volkswagen kon vieren dat het afgelopen weekeinde in Australië voor de derde keer wereldkampioen rally geworden is.

IMG 6278
Direct ingevlogen vanuit Australië doet coureur Sébastien Ogier zijn verhaal.

IMG 6279
Het lot van de navigator: bijrijder Julien Ingrassia stond duidelijk minder in de belangstelling. Vandaar dat we toch maar even een foto van hem maakten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet